Producătorii tradiționali se vor reuni, weekendul acesta, la Festivalul de Plăcinte și Merinde de la Tulcea

𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗣𝗹𝗮̆𝗰𝗶𝗻𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝗠𝗲𝗿𝗶𝗻𝗱𝗲, în Piața Mircea cel Bătrân- Piața Civică din Tulcea, de joi, 9 iulie, până duminică, 12 iulie!

Pasionații de gastronomie sunt așteptați weekend-ul acesta la Festivalul de Plăcinte și Merinde, în Piața Mircea cel Bătrân – Piața Civică din Tulcea. O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, între 9 și 12 iulie, un festin gastronomic la care sloganul evenimentului este „La Plăcinte, Înainte!”.

Festivalul va aduce în oraș bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile.

Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate Plăcintelor, organizatorii vă provoacă să savurați plăcinte din toate zonele tradiționale românești, dar și delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic!

De la vestitele plăcinte crețe de Maramureș servite cu horincă “de la mama ei”, poale-n brâu veritabile moldovenești, plăcinte din Munții Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte muntenești, mocănești, ciobănești cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte oltenești cu brânză de burduf și praz, plăcinte boierești, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere și scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea și mărar, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, plăcinte grecești, plăcinte turcești șuberec, plăcintă cu carne de vită, cu brânză și mentă, în foi fine și lipie subțire, o multitudine de gogoși, langoși și clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege.

Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului o gamă variată de alte “merinde”: de dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile.

Show-uri culinare de preparat plăcinte, Record Culinar – cea mai mare plăcintă cu brânză dulce și stafide, o horă a plăcintelor, toate aceste surprize și multe altele vă așteaptă weekend-ul acesta în Piața Civică din Tulcea!

Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane… și multe bunătăți.

Vreme frumoasă și multe delicii culinare… aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*