Primarii din Prahova, informați despre pașii pe care îi pot urma pentru ca localitățile lor să devină stațiuni turistice

Întâlnire a ministrului Turismului, Bogdan Trif, cu primarii din județul Prahova. FOTO Ministerul Turismului

Prioritizarea investițiilor în turism, măsură specială a Guvernului pentru stimularea economiei a fost subiectul întâlnirii pe care a avut-o ministrul Turismului, Bogdan Trif, alături de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, și de parlamentarii prahoveni cu primarii din județ interesați de dezvoltarea turistică a zonei.

Edilii au primit informații despre modalitatea de a include noi proiecte în Masterplanul de investiții al ministerului Turismului, precum și despre pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru ca localitățile lor să devină stațiuni turistice. La rândul său, ministrul Turismului a abordat subiectul investițiilor, prilej cu care a explicat nevoia de a urgenta depunerea proiectelor, mai ales în contextul simplificării de către minister a documentației necesare pentru obținerea finanțării.

„Măsurile luate de actualul Executiv s-au dovedit a fi cel mai important sprijin pe care l-a primit industria de la Revoluție încoace. Am scăzut TVA-ul la 5% pentru turism, am acordat și pentru următorii doi ani vouchere de vacanță care și-au dovedit eficacitatea după ce în 2018 au contribuit din plin la încasări mai mari pentru industrie datorită faptului că românii și-au petrecut concediile în țară, am creat un program special pentru sectorul balnear și multe alte măsuri benefice. Suntem conștienți de nevoia de investiții în infrastructura turistică, am cerut bani de la buget special pentru acest lucru. E nevoie ca autoritățile locale să vină cu proiecte de dezvoltare. De aceea, mă bucur să constat că am găsit în Consiliul Județean Prahova un partener în misiunea de a stimula sectorul turistic. Județul are stațiuni consacrate și extrem de căutate de români, cu toate acestea, trebuie să ne concentrăm atenția și asupra unor alternative care să evite supraaglomerarea unor stațiuni. Slănic Prahova este unică în lume, am vizitat-o astăzi cu interes și cu speranța că potențialul aerului curat de acolo va fi valorificat prin investiții care să ducă la creșterea numărului de turiști. Deja au fost peste 225 de mii de turiști anul trecut. Trebuie să recunoaștem, Prahova este un etalon în domeniului vinului românesc! Crama unde am fost astăzi este un exemplu elocvent de cum poți prospera în domeniu și cu ajutorul turismului și cu siguranță va figura în Drumul Vinului Național, proiect pe care il avem în desfășurare la minister”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a fost în vizită de lucru în județul Prahova, unde a avut întrevederi cu președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, cu reprezentanți ai autorităților locale și unde a vizitat salina Slănic Prahova și Crama Vinalia din conacul Ceptura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*