Prima stațiune de schi cu telescaun din județul Harghita a fost pusă în funcțiune la Vărșag

Prima stațiune de schi cu telescaun din județul Harghita a fost pusă în funcțiune la Vărșag

Prima stațiune de schi cu telescaun din județul Harghita a fost pusă în funcțiune, luni, 25 ianuarie, la Vărșag, investiția fiind implementată cu ajutorul unei subvenții din Ungaria.

„Fiecare investiție mare are la bază un vis, care astăzi, prin colaborare și munca în echipă, s-a realizat. Am reușit prin eforturi comune să deschidem o pârtie de schi unică la nivel județean datorită sistemului de telescaun pe care-l utilizează. În contextul restricțiilor de călătorie impuse de pandemie, turismul intern are o șansă extraordinară de a se dezvolta. Este important ca toți operatorii de turism din județul Harghita să fie bine pregătiți din toate punctele de vedere, ca să furnizeze servicii de calitate turiștilor. Acest lucru este posibil prin accesarea continuă a fondurilor UE din noul ciclu de finanțare”, a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Pârtia de schi oferă multe oportunități pentru cei care practică sporturi de iarnă fiind asigurate condiții de siguranță prin intermediul Serviciului Public Salvamont și Salvaspeo al consiliului județean.

Potrivit Consiliului Județean Harghita, demersurile au început în luna decembrie 2016, investiția fiind implementată cu ajutorul unei subvenții din Ungaria de 420 de milioane de forinți de la Secretariatul de Stat pentru Politici Naționale al Cancelariei Prim-ministrului.

În continuare se au în vedere investiții pentru a pune la dispoziția schiorilor amatori dar și a celor de performanță, pârtii de schi la cele mai înalte standarde, prin intermediul fondurilor guvernamentale și UE.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*