Al doilea weekend cu 100 la sută grad de ocupare în Azuga

Stratul de zăpadă depus la începutul anului și vremea bună pentru sporturile de iarnă au determină turiștii și în acest weekend să aleagă Prahova pentru a se bucura de zăpadă.

Chiar dacă ultimul segment de telegondolă, de la cota 1400 la 2000 în acest weekend a funcționat cu întreruperi din cauza vântului turiștii au ocupat Sinaia în proporție de peste 80 la sută, în unitățile deschise în acest moment. Bușteniul a fost o destinație căutată, cu un maxim de așteptare la instalațiile pe cablu de 6 minute, astfel a fost o alegere pentru turiștii care au ocupat 75 la sută din capacitatea de cazare disponibilă în acest moment. Azuga în schimb a fost ocupată și în acest weekend în proporție de 100 la sută din  capacitatea de cazare disponibilă, fiind și aglomerație la instalațiile pe cablu.

Totodată și alte regiuni din Prahova au fost o alegere pentru turiști, astfel Câmpina a avut o ocupare de 90 la sută din capacitatea de cazare disponibilă în acest moment.

De câteva săptămâni restaurantele, cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte, după caz, sunt deschise cu o capacitate de 30 la sută în Sinaia, 50 la sută Bușteni, Azuga,  Ploiești, Câmpina și Slănic. Aceste relaxări se păstrează până pe 7 februarie, deci turiștii sunt așteptați să se bucure tot mai mult de serviciile turistice prahovene.

O parte dintre turiștii, care au vrut să evite aglomerația din zona Valea Prahovei, au ales un obiectiv deosebit bazat pe conceptul: “Cerul de sub Pământ” la Slănic. Au vizitat în Salina de la Slănic Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din România cu un dom de 16 metri diametru și proiectoare cu sursă de lumină laser și rezoluție 4K.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*