Președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac: „Excursiile de o zi în Delta Dunării sunt un produs turistic toxic pentru natură!”

Plimbare cu caiacele în Delta Dunării. FOTO AMDTDD

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) revine cu semnale de alarmă cu privire la un produs turistic care poate deveni toxic pentru Rezervația Biosferei, respectiv excursiile de o zi în Delta Dunării.

„Din păcate, și în acest an unele agenții de turism practică un marketing mincinos, vânzând doritorilor neavizați excursii de o zi, cu plecare din București. Pagubele pe care le produc habitatelor naturale din Rezervație, vitezele excesive ale bărcilor, sunt incomensurabile, iar experiența turiștilor în destinație este zero”, spun reprezentanții AMDTDD.

Potrivit acestora, Delta Dunării oferă și produse turistice prietenoase cu mediul, care sunt construite de operatorii de pe Litoral în parteneriat cu proprietarii de pensiuni, sau de Puncte Gastronomice Locale din Delta Dunării, care asigură o experiență deosebită și care se adaugă celei de Litoral.

„Dragi turiști, nu vă lăsați păcăliți cumpărând acest produs turistic, pentru că Delta nu se poate vizita într-o excursie de o zi, cu plecare din București, străbătând 600 km pe drumul București – Tulcea și apoi alte zeci de kilometri pe apă. Vor fi bani aruncați pe o deplasare din care veți rămâne cu un gust amar pentru că nu veți apuca să vedeți nimic din frumusețea Deltei. La finalul zilei, veți rămâne doar cu oboseala și zgomotul bărcii care gonește pe canale, pentru a se încadra în timp.

Efectele vitezelor mari asupra mediului? – Catastrofale! Delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică, de ce nu în caiac canoe, cu ghizi care vă pot arată frumusețea florei, a faunei, a tradițiilor, a gastronomiei deltaice și firește, la finalul excursiei lăsând locul curat, fără gunoaie în urma voastră. Ne aflăm într-o Rezervație naturală și trebuie să învățăm să o respectăm, să o protejăm, ca să se poată bucura și generațiile viitoare de această minune unică în Europa: Delta Dunării!”, a explicat președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*