Povestea scrierii și a instrumentelor de scris, proiect de educație muzeală la Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei reia, în perioada 12 – 16 iulie, atelierul de caligrafie „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”. Activitățile se vor desfășura la Muzeul de Istorie în spațiul Realitate Virtuală, de luni până vineri, între orele 10.00 – 12.00.

Activitățile din cadrul proiectului „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie” se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a și a IV-a, care doresc să cunoască poveștile fascinante ale istoriei scrisului și a instrumentelor de scris și care sunt curioși să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile și suporturi de scris, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă, din nou, timp la muzeu. Îndrumați de specialiștii muzeului din cadrul biroului Educație, Marketing și Comunicare, copiii vor crea semne după care vor dezvolta litere și vor decora majuscule – inițiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecțiile muzeului. De asemenea, copiii vor intra într-o poveste în care vor descoperi semnele grafice și literele, scrierea cuneiformă, povestea cărților tipărite și a ustensilelor de scris din zilele noastre.

Într-o manieră creativă, prin intermediul activităților, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea decorativă care va transforma literele și cuvintele în adevărate opere de artă.

Activitățile proiectului educațional se repetă zilnic, de aceea se recomandă participarea într-o singură zi. Înscrierile se pot face la numerele de telefon 0230/216439, interior 116 sau la telefon 0747415751.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*