Peștera Ialomiței va fi închisă temporar pentru public

Peștera Ialomiței trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2022. FOTO: CJ Dâmbovița

Peștera Ialomiței, aflată în localitatea Moroeni din județul Dâmbovița, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, la o altitudine de 1.560 de metri, va fi închisă publicului începând cu data de 18 mai.

Potrivit Consiliul Județean Dâmbovița, măsura este luată pentru realizarea unor lucrări la partea de alimentare cu energie electrică.

„După remedierea situației, revenim cu informații. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să apelați numărul de telefon: 0753.022.125”, au transmis reprezentanții instituției.

Peștera Ialomiței are o dezvoltare cumulată de 1.128 de metri, dintre care doar 450 sunt accesibili și amenajați pentru vizitare. Intrarea este orientată spre est, iar gura peșterii, sub formă de semielipsă, are o înălțime de 20 de metri și o lățime de 16 de metri. Temperatura în peșteră oscilează între 4 și 6 grade. Umiditatea este destul de mare, între 85 și 100 la sută.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*