Peste 40 de ambarcațiuni s-au întrecut la a cincea etapă a Cupei României Alpha Bank: Regata Poseidon

Pasionații de navigatul cu vele s-au întregut într-o regata. FOTO FRY

​În perioada 29 august – 1 septembrie, Marina Eforie și Marina Balcic au găzduit a cincea etapă – și ultima din acest sezon – a Cupei României Alpha Bank: Regata Poseidon.

Organizată de Black Sea Sailing Association, Black Sea Competition Sport Club și Nautical Club Balchik, în parteneriat cu Alpha Bank și sub egida Federației Române de Yachting, regata a adunat la start 44 de ambarcațiuni care s-au întrecut la trei clase de concurs.

​Ziua de vineri a debutat cu trei curse scurte, de tip inshore, pe un vânt de 12 până la 16 noduri, iar sâmbătă în jurul prânzului comitetul de cursă a dat startul cursei lungi de tip coastal, care s-a terminat în fața intrării din Marina Balcic. Sâmbătă vântul a fost de 18 noduri, cu rafale de 24. Duminică, în cea de-a treia zi de curse, a avut loc o cursă în rada Marinei din Balcic, urmată apoi de festivitatea de premiere.

​La clasa ORC A pe locul 1 s-a impus Quebramar (ROU), skipper Iulia Fulicea, urmat de Petra (BUL) pe locul 2, skipper Nikola Dukov, și de Melx (ROU) pe locul 3, skipper Mihael Neagu.

​La clasa ORC B, podiumul a fost compus din Hope (ROU), skipper Mihai Făgărășan, urmat de Incognito (ROU) skipper Bogdan Ion pe locul 2 și de Simina (ROU) pe locul 3, skipper Cristian Ghelner.

​La clasa ORC C, cea a bărcilor mai lente, pe primul loc s-a situat ambarcațiunea Phoenix (BUL), skipper Bogomil Pehlivanov, urmată de Odessos (BUL) pe locul 2, skipper John Ionescu și de Adria (ROU) pe locul 3, skipper Ion Popescu.

Clasele ORC A și ORC B au avut start comun, motiv pentru care s-a alcătuit și un clasament general. Câștigătoare a ieșit ambarcațiunea Quebramar, urmată de Hope și de Incognito. La clasa rally trofeul a mers la SetSail, skipper Ovidiu Drugan.

​Ajunsă la ultima etapă din acest an, la festivitatea de premiere s-au decernat și premiile pentru Cupa României Alpha Bank. Astfel, la clasa ORC A pe locul 1 s-a situat Quebramar (ROU), urmat de Melx (ROU) și de LZ Yachting (BUL). La clasa ORC B locul 1 i-a revenit lui Hope (ROU), urmat de Incognito (ROU) și de Simina (ROU). Clasamentul general, ORC A și B, a fost constituit din Hope, locul 1, Quebramar, locul 2, și Incognito, locul 3. La clasa ORC C pe locul 1 s-a impus Odessos (BUL), urmat de Adria (ROU) și de Bonvi (ROU).

Sezonul competițional de offshore continuă și în luna septembrie, cu cele două etape de Campionat Național din weekendurile 13-15 și 27-29 septembrie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*