Peste 100.000 de turiști au vizitat litoralul românesc în minivacanța de 1 Mai, dar reprezentanții din turism se plâng de slaba implicare a Guvernului în promovare și de numărul mare de acțiuni de control

Stațiunea Mamaia. FOTO: Organizația Patronală Mamaia-Constanța

Asociația patronală RESTO Constanța apreciază că în minivacanța de 1 Mai, recent încheiată, peste 100.000 de turiști s-au aflat în stațiunile de pe litoralul românesc, peste 10.000 dintre ei fiind cetățeni străini.

„Am parcurs împreună un weekend incendiar de deschidere în forță a sezonului 2023 pe Litoralul românesc! În zona cluburilor din Mamaia a fost un weekend mai plin decât orice alt weekend din toata vara trecută, iar în privința numărului de turiști străini, peste 10.000 de vest europeni prezenți la festivalul Sunwaves, pe lângă miile de turiști români, au plasat și de această dată Mamaia pe harta destinațiilor consacrate pentru festivalurile de muzică electronică”, spune Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) și președinte de onoare RESTO Constanța.

Ea spune că o surpriză frumoasă a fost și stațiunea Costinești, unde festivalul „Beach, Please” a atras cel mai mare număr de persoane din acest week-end, peste 80.000 participanți fiind prezenți în cele patru zile de festival. În plus, alte câteva mii de turiști împătimiți de Vama Veche au ocupat plajele și cluburile preferate, iar familiile cu copii au preferat stațiunile Eforie și Venus, recunoscute pentru farmecul profilat pe relaxare, facilitații all inclusive, dar și pentru tratament și repunere în formă.

Pe de altă parte, reprezentanții patronatelor din turismul de pe Litoral se plâng de slaba implicare a Guvernului în promovarea minivacanței de 1 Mai, dar și de „numărul enorm de mare de acțiuni de control, din partea tuturor instituțiilor”.

„Aș vrea să fac două remarci extrem de importante pentru noi, operatorii din industria turismului de pe Litoral și din Romania. În primul rând, noi am făcut singuri întreaga campanie de promovare pentru acest weekend pe Litoral, nu a făcut-o nici Guvernul, nici ministerul de resort, nici autoritățile locale. Consider inadmisibil să nu avem măcar salutul, dacă nu și implicarea și susținerea ministerului de resort, și chiar a primului ministru, așa cum mi se pare normal și firesc într-o țară cu un potențial turistic fantastic, dar în continuare ignorat. (…) Pe de altă parte, eforturile fantastice făcute pentru a atrage acest număr enorm de turiști au fost, din păcate, dublate de un număr enorm de mare de acțiuni de control, din partea tuturor instituțiilor cu atribuții de control – ANPC, DSV, DSP, Politie locala, ANAF, ISU etc. Nu considerăm normală o asemenea atitudine, care aduce acțiuni de control în timpul celui mai greu weekend pentru operatori. Controalele trebuiau să se desfășoare înainte de startul acestui weekend, să vizeze dacă cei care au anunțat evenimente au avizele și autorizațiile, dar și condițiile, necesare pentru a derula acele evenimente, și nu în timpul unei afluențe atât de mare de turiști și vizitatori, când nu există, practic, timpul și disponibilitatea necesare pentru a da explicații și documente echipelor de control”, a comentat Corina Martin.

Ea a felicitat însă implicarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne în buna desfășurare a evenimentelor organizate în această perioadă și pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

„Cele puțin peste 100 de cazuri de persoane depistate cu substanțe interzise la evenimente au reprezentat incidente izolate și nici pe departe imaginea generală a unui public atât de numeros și de dornic de petrecere și distracție”, a mai spus ea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*