Parada Baloanelor cu Aer Cald este programată pentru sfârșitul lunii septembrie, în Mureș la Câmpu Cetății

Evenimentul sportiv cunoscut în toată țara, Parada Baloanelor cu Aer Cald, va fi organizat și în acest an.

Parada Baloanelor cu Aer Cald, eveniment recunoscut internațional, marchează în 2018 cea de-a 13-a ediție. Activitățile vor debuta vineri, 28 septembrie și se vor încheia duminică, 30 septembrie. Și de această dată ne așteptăm la un număr crescut de oaspeți, sosiți atât din România cât și din străinătate.

Amatorii de o plimbare cu balonul sau doar să privească pot merge la Câmpu Cetății, situat în județul Mureș, comuna Eremitu.

Zborurile cu balonul cu aer cald sunt una dintre cele mai fascinante modalități de petrecere a timpului liber într-un mod cu adevărat memorabil.

Acest tip de aeronavă a apărut în China antică sub forma baloanelor nedirijate. Primul zbor cu un balon dirijat a avut loc mult mai târziu, în Franța anului 1783. Baloanele cu aer cald și-au câștigat renumele de a fi primele vehicule aeriene care au transportat oameni cu succes.

Anvelopa umflată cu aer cald poartă nacela balonului (denumită și gondolă sau coș), în care se află pasagerii. Pentru a rezista la temperaturi înalte, îndeosebi în apropierea sursei de încălzire, anvelopa este confecționată din materiale speciale, performante.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*