La început de august, „Caravana filmului românesc” revine în Parcul Municipal din Onești

Proiecții de filme FOTO Pixabay

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” revine în Parcul Municipal din Onești, în perioada 31 iulie – 6 august, cu noi surprize pentru iubitorii de film românesc.

Programul de anul acesta debutează cu muzică și veselie duminică, 31 iulie, de la ora 20.30, cu recitalul umoristic „E vremea să ne întâlnim”, susținut de invitații speciali Vasile Muraru și Valentina Fătu. În continuare, este programat filmul muzical „Melodii la Costinești”, cu Horațiu Mălăele, Vasile Muraru, George Mihăiță și Bogdan Stanoevici în rolurile principale. În fața publicului se va afla regizorul Constantin Păun, care le va povesti spectatorilor aventurile realizării acestui film și modalitatea în care a fost mutilat de cenzură și, în final, interzis.

Luni, 1 august, publicul este invitat să vizioneze filmul „Maria, Regina României” (regia: Alexis Sweet Cahill), o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Marți, 2 august, spectatorii se vor amuza privind ultimul film realizat de regretatul Sergiu Nicolaescu – „Ultimul corupt din România”, cu Horațiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, George Mihăiță, Vasile Muraru și Mircea Diaconu în rolurile principale.

Miercuri, 3 august, de la ora 21.00, spectatorii vor putea viziona „Scara”, regia Vlad Păunescu. Inspirat din fapte și întâmplări reale, Scara urmărește parcursul spiritual al lui Andrei, un tânăr sensibil și inadaptat social care, aflat în căutarea formulei fericirii, se hotărăște să devină actor.

Programul continuă cu „Pas în doi”, regia Dan Pița, o poveste de dragoste dramatică ce îi are în rolurile principale pe Claudiu Bleonț, Ecaterina Nazare, Petre Nicolae, Anda Onesa și Adrian Titieni.

Vineri, 5 august, tot de la ora 21.00, spectatorii se vor întâlni cu Mircea Diaconu, care se va afla la Onești cu ocazia proiecției filmului „Asfalt tango”, regia Nae Caranfil.

Sâmbătă 6 august, de la ora 20.30, invitatul special al „Caravanei filmului românesc” este Dorel Vișan, care va susține un recital de poezie ca preambul al proiecției filmului „Un bulgăre de humă” (regia Nicolae Mărgineanu). Acesta este singurul film care abordează prietenia dintre Ion Creangă (Dorel Vișan) și Mihai Eminescu (Adrian Pintea).

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc la ora 18.00, în sala Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*