Palermo a câștigat “Mărul de Aur” acordat de Federația Internațională a Jurnaliștilor de Turism (FIJET)

Premiul "Golden Apple" a fost acordat orașului Palermo în 2018. FOTO palermo.it
Premiul "Golden Apple" a fost acordat orașului Palermo în 2018. FOTO palermo.it

În fiecare an, un oraș, o instituție, o companie și chiar o persoană are șansa să fie răsplătită pentru eforturile ei de a ridica nivelul serviciilor turistice. Excelența în turism este marcată prin acordarea Mărului de Aur – trofeul Federației Internaționale a Jurnaliștilor de Turism.

În 2018, în ziua în care ortodocșii sărbătoreau Paștele, președintele FIJET, Tijani Haddad a declarat Palermo drept câștigătorul trofeului cu numărul 40.

Palermo, Sicilia este o destinație iubită de turiști și poate fi numită capitala culturală a Italiei. “Mărul de Aur” este considerat echivalentul Oscarurilor în industria Turistică. Trofeul a fost oferit primarului Leoluca Orlando în cadrul unei ceremonii care a avut loc la târgul TravelExpo.

“Este un trofeu oferit mie, dar care este destinat întregului oraș și zonei metropolitane, a declarat primarul Orlando. Acest Oscar al Turismului care vine de la FIJET confirmă faptul că Palermo s-a dezvotat pe plan turistic și economic. Trebuie să profităm de această oportunitate pe care am dobândit-o cu greu”.

Ideea ca acest premiu să ajungă la Palermo a fost propusă în urmă cu doi ani de președintele FIJET Italia, Giacomo Glaviano, care este el însuși membru în comisia internațională de acordare a Mărului de Aur, pe lângă reprezentanți ai Bulgariei, Egiptului, Croației, Belgiei și Rusiei.

“Candidatura Palerm la titlul de Capitală Italiană a culturii în anul 2018 are o dimensiune metropolitană pentru că aici avem în vedere peste un milion de locuitori, de la Monreale la Castelbuono și toate localitățile de coasră”, a precizat Giacomo Glaviano.

Palermo este capitala Siciliei, un oraș cu o istorie de peste 2700 ani. Fondat în anul 734 î.C. de fenicieni, orașul a devenit parte din Imperiul Roman și apoi cel Bizantin. În prezent, metropola este una dintre cele mai vizitate destinații din Italia și chiar Europa.

FIJET este reprezentată în România de Clubul Presei de Turism, condus de Ștefan Baciu.

Coasta Mediteranei, la Palermo. FOTO sebagee
Coasta Mediteranei, la Palermo. FOTO sebagee

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*