Obiceiuri și tradiții de Paști – Valea Oltețului

De Paște, ouăle pot fi decorate în milioane de feluri. FOTO Facebook/Ouă de paște

În perioada 5 – 10 aprilie, au loc mai multe evenimente legate de obiceiurile și tradițiile de Paști – Verguleasa, Câmpu Mare, Dobroteasa și Izvoru-Găneasa.

Este vorba de cercetarea, conservarea şi promovarea obiceiurilor şi credinţelor legate de perioada premergătoare sărbătorilor pascale şi post- pascale în diferite zone ale judeţului Olt. De asemenea, are loc și o expoziție cu ouă încondeiate specifice Văii Olteţului din judeţul Olt şi demonstraţii de încondeiat ouă. Nu lipsește nici o proiecție defilme realizate la CJCPCT Olt în cadrul Atelierului de creaţie video cu şi despre aceste obiceiuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*