Muzeul Județean și Biblioteca Județeană din Târgu Mureș, deschise iar pentru public

Sala Oglinzilor a Palatului Culturii din Târgu Mureș. FOTO Consiliul Județean Mureș

Instituțiile de cultură din Mureș își reîncep treptat activitatea, în prima fază urmând a se redeschide Muzeul Județean Mureș și Biblioteca Județeană Mureș. Astfel, pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor și-a deschis porțile Muzeul de Etnografie și Artă Populară. Toate spațiile muzeale au fost igienizate iar vizitatorii vor trebui să respecte normele generale de protecție impuse în cadrul stării de alertă (păstrarea distanțării sociale și masca de protecție).

Palatul Culturii va fi deschis pentru vizitare începând cu data de 1 Iunie, deși continuă lucrările de restaurare în clădire, și anumite galerii vor fi închise. Vor putea fi vizitate Sala Oglinzilor, Sala de concerte, Expoziția Secession și holul palatului. Galeriile de artă sunt deocamdată închise din cauza lucrărilor de reabilitare. De asemenea, Muzeul de Științele Naturii și Muzeul de Arheologie și Istorie din Cetatea Medievală vor rămâne închise din cauza lucrărilor de reabilitare aflate în curs.

La Muzeul de Etnografie și la Palatul Culturii programul de vizitare va fi programul de iarnă, ceea ce înseamnă că accesul va fi permis între orele 9.00 și 16.00 în timpul săptămânii, iar sâmbăta și duminica de la orele 9.00-14.30 la Palatul Culturii și între 9.00-14.00 la Muzeul de Etnografie. Numărul persoanelor care pot intra o dată va fi restricționat pentru a asigura posibilitatea distanțării sociale.

Biblioteca Județeană Mureș va fi deschisă pentru cititori începând cu data de 25 mai. Pe lângă măsurile generale de prevenire, în cazul Bibliotecii vor fi luate câteva măsuri specifice, precum: accesul raft nu va fi permis deocamdată, bibliotecarul va aduce cartea solicitată cititorului; după returnarea cărților, acestea vor fi carantinate 4-5 zile; pentru moment, nu se va permite studiul individual la nicio sală de lectură. În cursul acestei săptămâni se va decide și programul de funcționare, acesta urmând a fi comunicat de către reprezentanții Bibliotecii.

Instituțiile de spectacole, Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, Ansamblul Artistic Mureșul, Teatrul Ariel, nu își vor relua deocamdată activitatea, organizarea de evenimente cu public fiind, în continuare interzisă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*