Municipiul Suceava a fost premiat la Bruxelles pentru Locul I obținut la concursul „Destinaţii Europene de Excelenţă“

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, prin Direcţia Generală pentru Întreprinderi şi Industrie/Unitatea pentru Politica de Turism. Obiectivele urmărite vizează dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect.

În urma concursurilor organizate de către autoritățile naționale de turism din fiecare stat participant la proiect, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-IV), conform procedurii agreate de Comisia Europeană. România, a participat la toate ediţiile concursului EDEN, fiind desemnate în prezent 34 de destinații winner şi runer-up.

În data de 22 martie 2018 a avut loc la Bruxelles, Festivitatea de premiere a Destinațiilor EDEN care au ocupat locul I în cadrul concursurilor naționale organizate de autoritățile naționale de turism participante la proiect. Din România a fost premiată destinația Municipiul Suceava, trofeul EDEN oferit de către domnul Sławomir Tokarski, director în cadrul Directoratului General pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri/DG GROWTH/Comisia Europeană, fiind primit de către domnul Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean Suceava și domnul Lucian Harșovschi, viceprimar al Municipiului Suceava.

Destinaţiile clasificate pe locul I beneficiază din partea Comisiei Europene de o prezentare multimedia și de o pagină de prezentare pe site-ul www.edenineurope.eu. Toate destinaţiile, atât winner cât şi runner –up sunt incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi pot deveni membre ale Asociaţiei EDEN (www.youredenexperience.com).

În data de 23 martie 2018, la Bruxelles, a avut loc Întrunirea Reţelei EDEN la nivel european la care au fost invitate toate destinaţiile winner şi runner-up din Europa, Rețeaua EDEN fiind cea mai mare rețea din lume din domeniul turismului durabil, cu peste 500 de membri . România a fost reprezentată de Municipiul Suceava, Jurilovca și managerul de proiect EDEN.

În cadrul întrunirii a fost semnată de către destinațiile winner și runner-up selectate în anul 2017, Declarația de la Bruxelles, declarația de aderare la Rețeaua EDEN. De asemenea au fost anunțate rezultatele concursului EDEN Network Association Innovation Prize 2018, organizat de Asociația Rețelei EDEN, la care destinația Mărginimea Sibiului a obținut locul 3 la categoria Cele mai bune practici pentru dezoltarea economiei locale în destinațiile EDEN, pentru Festivalul Brânzei și al Țuicii organizat anual la Rășinari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*