Ministrul Mediului afirmă că nu există niciun pericol în legătură cu apa Mării Negre

Plajă FOTO: Litoralulromanesc.ro

Mircea Fechet, ministrul Mediului, dă asigurări, că apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere.

Mircea Fechet a făcut astăzi o vizită de lucru în județul Tulcea și a vorbit despre informațiile apărute în spațiul public cu privire la o posibilă poluare a Mării Negre.

„În acest moment nu există niciun pericol. Am fost informat începând de la momentul producerii acestui fenomen, pentru că există un dispecerat în cadrul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor unde Agenția de Protecție a Mediului din județul respectiv de cele mai multe ori sau Garda de Mediu, Comisariatul Județean sau orice altă instituție semnalează astfel de fenomene. Cred că important, pe de-o parte, este identificarea exactă a situației la fel cum atunci când situația o impune, bineînțeles că obligația autorităților este aceea de a preveni și de a comunica persoanelor care pot fi afectate  Pentru a se lua măsurile în timp real. Din informațiile pe care le am astăzi nu există niciun pericol nici pentru turiști, nici pentru…

Fără îndoială că disconfort poate însemna și o cantitate mare de alge la mal. Însă vreau să delimitez foarte clar disconfortul de o eventuală poluare care ar putea să pună în pericol fie turiștii, fie biodiversitatea Mării Negre. În acest moment, din informațiile pe care le am la dispoziție apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere”, a spus Mircea Fechet.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*