Ministrul Mediului, în vizită la plajele lărgite din Mamaia. El a anunțat că acestea vor fi recepționate la jumătatea sezonului estival

Ministrul Mediului, în vizită la plajele lărgite din Mamaia.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, se află într-o o vizită de lucru la Constanța, ocazie cu care a vizitat și plajele ce au fost reabilitate.

El a precizat că acestea vor fi recepționate abia la jumătatea sezonului, iar până atunci vor fi în grija constructorului. Ulterior, vor trece în administrarea Apelor Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), iar operatorii de plajă vor primi suprafețele pe care le aveau concesionate.

„Este o lucrare care nu este finalizată din punct de vedere juridic, recepția nu a avut încă loc. Recepția se va întâmpla undeva în mijlocul sezonului turistic și această provocare necesită o atitudine constructivă din partea tuturor factorilor implicați. (…)Administrarea plajei în această perioadă se face de către constructor, până la recepție, de Apele Române, prin ABADL, după recepție. Trebuie să asigurăm curățenie pe plajă.  (…)Prezentul trebuie gestionat în așa fel încât să asigurăm și servicii de salvamar, curățenie pe plajă, să asigurăm acces pentru turiști la mare și să existe această preocupare pentru a ține în mod optim, curată plaja în toată această perioadă”, a spus ministrul Mediului.

El a menționat că amenajarea acestei suprafețe de plajă în Mamaia trebuie să fie un nou început pentru ceea ce înseamnă turism la Marea Neagră și a precizat că va fi lansat un concurs internațional de soluții de urbanism pentru amenajarea noii suprafețe de plajă.

„Cred că este o ocazie unică pentru toată lumea și pentru minister și pentru Apele Române, dar mai ales pentru autoritățile locale, județene, din Constanța, să fie un nou început pentru tot ce înseamnă turism la Marea Neagră, tot ce înseamnă amenajarea plajei în această zonă și să reușim să deschidem o altă etapă de dezvoltare turistică în Constanța. Pentru acest lucru, după finalizarea lucrărilor, recepția lucrărilor și intabularea noii porțiuni de plajă, Ministerul Mediului, împreună cu Apele Române vor lansa un concurs internațional de soluții de urbanism și de arhitectură pentru amenajarea acestei porțiuni de plajă.

Va fi nevoie de un nou PUZ pentru amenajarea acestei suprafețe imense și amenajarea unei plaje moderne de secolul XXI. (…)Acest concurs de soluții internaționale este necesar pentru a asigura un nou început. Extinderea pur și simplu a contractelor actuale nu oferă altă perspectivă pentru Constanța. Trebuie să fie o sursă nouă pentru turismul din Constanța. Operatorii vor primi terenurile pe care le-au concesionat imediat după intabulare. Porțiunea nouă după intabulare va face obiectul unui PUZ. Va fi o abordare total diferită de până acum în ceea ce privește închirierea plajelor, acordarea facilităților, crearea unei infrastructuri necesare, crearea infrastructurii de turism pe această nouă porțiune de plajă”, a explicat Barna Tánczos.

Potrivit ministrului mediului, turiștii vor putea beneficia de aceste plaje și în acest sezon.

„Va fi un an de tranziție în care trebuie să respectăm regulile stabilite de salvamari și să avem grijă de noi, să nu riscăm mai mult decât trebuie și să nu trecem de indicațiile salvamarilor. (…)Important este ca în această perioadă serviciile de bază să fie menținute. Operatorii, după ce această plajă va fi recepționată, intabulată, se vor semna actele adiționale pentru contractele existente, operatorii de plajă își vor reprimi acele porțiuni de plajă pe care le au concesionate, urmând ca pentru porțiunea nouă, extinsă de plajă să se realizeze acest PUZ”, a mai declarat ministrul Mediului, Barna Tánczos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*