A fost lansată platforma „Ghid pentru Iașul Multicultural“

Tururi ghidate ale Iașiului

Odată cu lansarea proiectului Ghid pentru Iașul Multicultural, Asociația Culturală AltIași îi invită pe cei interesați nu doar să exploreze platforma online www.iasimulticultural.ro, ci și să(re)descopere orașul în cadrul unor tururi ghidate gratuite.

Ghizi sunt Mihai Bulai, prodecan al Facultății de Geografie și Geologie, Cosmin Ceucă, geograf, membri ai inițiativei Iasi.Travel, dar și studenți și absolvenți ai FGG.

„Ghid pentru Iașul Multicultural” este un proiect conceput de Asociația Culturală AltIași și implementat cu ajutorul unei finanțări AFCN. Proiectul se vrea o formulă foarte la îndemâna tinerilor (datorită tehnologiei cu care ei sunt atât de familiarizați) de a lua contact cu un trecut pe care nu-l pot cunoaște decât prin intermediul specialiștilor care fac cercetare istorică fundamentală, din cauză că arhitectura și urmele vizibile ale acestui trecut sunt puține sau nebătătoare la ochi, ceea ce generează întrebări firești și, ca atare, informarea. Cum realitatea istorică a minorităților Iașului este de multe ori „tainică”, s-a impus contribuția istoricilor și colecționarilor de artefacte și documente, care să scoată la lumină date și povești reale ale unor oameni de cultură, politicieni, personaje devenite legende urbane sau ale unor artefacte, opere de artă, clădiri și ziduri, amănuntele unor evenimente tragice sau exemplare.

Programul săptămânii este:

  • Luni, 12 noiembrie, ora 18.00, intrare Palatul Culturii – Piața Unirii, cu Mihai Bulai;.
  • Marți, 13 noiembrie, ora 10.00: Piața Unirii – Palatul Culturii, cu Andreea Chitic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*