Ministerul Turismului va primi asistență tehnică pentru înființarea și funcționarea Organizației de Management al Destinației

Discuții despre aderarea Ministerului Turismului la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). FOTO Facebook/Cristina Tărtăreață

Unul dintre obiectivele strategice ale politicii externe a României, inclus și în actualul program de guvernare, este aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

În acest sens, Ministerul Turismului a inițiat un proiect prin Programul de sprijin pentru reforme structurale din cadrul Comisiei Europene, pentru a primi asistență tehnică în domeniul turismului din partea OCDE privind înființarea și modul de funcționare a Organizației de Management al Destinației (OMD) în România.

„Prin acesta ne propunem să obținem un raport care include cercetarea aprofundată a cadrului existent și a inițiativelor OMD dintr-o perspectivă a industriei, precum și un manual de operare a OMD-urilor pentru a oferi îndrumări practicanților din domeniul turismului. O primă dezbatere (kick-off mission) a avut loc astăzi la sediul Ministerului Turismului și a reunit experți străini și reprezentanți ai ministerelor relevante cu scopul de a adapta metodologia propusă și logistica asociată pentru acțiune și de a înțelege mai bine caracteristicile și structura unică a turismului din România, din perspectiva sectorului public și privat. Această întâlnire va fi urmată de alte două misiuni de cercetare în Brașov și Constanța, care vor ajuta la identificarea problemelor și a practicilor comune în regiuni la nivelul destinației, dar și de două seminare regionale destinate îmbunătățirii capacității practicanților de a organiza și susține aceste OMD-uri“,  a declarat Cristina Tărtăreață, secretar de stat în Ministerul Turismului,

Ministerele de resort invitate au venit fiecare cu un feedback foarte bun, care urmează a fi dezvoltat și printr-un chestionar, ce va fi distribuit atât instituțiilor publice, cât și sectorului privat pentru a fi complet.

„În debutul dezbaterii, am avut o întâlnire cu Alain Dupeyras, șeful Unității de Turism a OCDE, cu experții acestei Organizații și ai Comisiei Europene, în cadrul căreia am punctat importanța realizării și implementării conceptului de OMD în România, dar și a modalităților prin care livrabilele acestui proiect ne vor ajuta în practica funcționării OMD-urilor“, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul Turismului,

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*