Ministerul Turismului se implică în rezolvarea problemelor întimpinate de clienții agenției Soley Tour

Turcia, una dintre destinațiile preferate de români. FOTO Shutterstock

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că realizează toate demersurile necesare pentru identificarea situației expuse pe o pagină de socializare de către administratorul Soley Tour, Agenție de Turism specializată pe destinații din Turcia, Licență nr. 2316/ 17.11.2020.

Conform anunțului respectiv, Soley Tour nu mai poate onora pachetele vândute, intrând în incapacitate de plată.

Informații Utile pentru Turiști:

  • Turiștii românii care au achiziționat pachete de vacanță și care se află deja în Turcia, dacă sunt în imposibilitatea de a se întoarce în România sunt rugați să ia legătura cu Consulatul General al României la Istanbul: http://istanbul.mae.ro/contact
  • În cazul în care serviciile achiziționate nu au fost asigurate de către agenție, recomandăm turiștilor români să păstreze documentele financiare care justifică cheltuielile realizate pentru întoarcerea în țară sau continuarea sejurului conform pachetului achiziționat.

Informații despre situația Agenției Soley Tour:

La acest moment, societate nu a depus cererea de intrarea în procedura de insolvență, ci se află în procedura de incapacitatea de plată. Totodată, societatea are un instrument de garantare de 100.000 de euro care poate fi accesat după declararea stării de insolvență.

În cursul zilei de luni, 22 august, reprezentanții MAT vor efectua o verificare a situației agenției și a pachetelor și serviciilor turistice comercializate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*