Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să evite în perioada următoare călătoriile în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze

Hong Kong noaptea. FOTO Natalya Letunova

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că, urmare protestelor precedente, unele chiar degenerând în confruntări violente între manifestanți și forțele de ordine, este probabilă continuarea, în săptămânile următoare, a unor acțiuni similare, care vor afecta circulația rutieră și pietonală, precum și rețeaua de transport public subteran. Există un risc reprezentat de faptul că și accesul în / din Aeroportul Internațional Hong Kong să fie blocat de către protestatari.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să monitorizeze evoluția acțiunilor de protest, atât din mass-media locală, cât și din cea internațională, pentru a preîntâmpina posibile disfuncții în activitățile desfășurate și să evite zonele în care au loc protestele (în zona Admiralty, Central, WanChai), să manifeste atenție sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale stațiilor de metrou de pe Linia Albastră (Central, Admiralty, WanChai, Causeway Bay și Tin Hau), ale suprafețelor comerciale, precum și ale altor elemente de infrastructură.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong: +85225233813 și +85225233817, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://hongkong.mae.ro,https://ec.europa.eu/consularprotection, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*