FOTO VIDEO Microrezervația din Constanța, un loc pentru agrement şi relaxare indiferent de anotimp

Microrezervația Constanța. FOTO Cătălin Schipor

În cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, începând cu anul 1985 a intrat în circuitul public o Microrezervație care se întinde pe o suprafață de cca 12 ha din care două ha reprezintă luciu de apă cu vegetație palustră. Acest obiectiv a fost creat în ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai complexă asupra naturii dobrogene.

„Microrezervația este gândită ca un parc cu animale, o microdeltă. Un loc în care predomină vietățile acvatice ce constituie bucuria Deltei, bucuria Dobrogei, Iar mesajul nostru este un mesaj de a îngriji aceste animale, de a respecta biodiversitatea și de a face tot ceea ce ne este posibil să păstram natura așa cum este ea. Să fim grijulii și responsabili față de tot ceea ce putem face și am putea strica. Inclusiv de aruncatul gunoiului. Atunci când trebuie să o facem să fie într-un loc în care să se permită reciclarea”, precizează directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă.

Patrimoniul acestui obiectiv deține avifauna acvatică (pelicani, lebede, rațe și gâște sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) și mamifere (mufloni, cerbi lopătari, căpriori), care se regăsesc în Rezervația Biosferei Delta Dunării și Rezervația Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumente ale naturii și specii rare cu o reprezentare tot mai redusă în biotopurile naturale.

Unele exemplare au fost obținute prin schimburi cu alte Grădini Zoologice, iar altele au fost achiziționate sau donate. Anual s-a reușit reproducerea și creșterea în captivitate a numeroase exemplare aparținând unor specii variate (mufloni, cerbi lopătari).

Toți acești „locatari” beneficiază de spații de „cazare” conform normativelor europene, tendința actuală fiind eliminarea platformelor betonate și a barelor metalice împrejmuitoare. În prezent și această secție este în plină modernizare și în continuă activitate de creștere și diversificare a efectivelor. Se intenționează ca acest cadru natural să devină nu doar o zonă de vizitare ci una de relaxare și chiar agrement, de petrecere a timpului liber într-un mod educativ și plăcut.

În timpul sezonului estival, pe lacul natural din incinta Microrezervației puteți admira coloniile de pelicani și lebede plutind maiestuos. În sezonul rece, toate exemplarele avifaunistice beneficiază de adăposturi încălzite.

„Vă urez o vizită plăcută la Microrezervație. Bineînțeles că vizita se va realiza atunci când vom avea această posibilitate, când carantina se va termina, și să o facem în niște condiții relaxante, de responsabilitate și de dragoste față de animale”, mai spune Adrian Bâlbă.

Microrezervația poate fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 19.30. Un bilet pentru adulți costă 8 lei, iar pentru elevi și studenți tariful este de 2 lei. Copiii până la 7 ani au intrarea liberă. Biletele se vând de luni până duminică, între orele 10.00 – 17.30

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*