MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în SUA. A fost emisă o prognoză meteo de vreme severă

Autoritățile au emis atenționare de furtună. FOTO J. W.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Statele Unite ale Americii, că Serviciul de Meteorologie (NWS) a emis până la data de 4 februarie 2024 o prognoză meteo de vreme severă pentru Arizona, California, Colorado, Idaho, Nevada, New Mexico, Oregon, Utah și Wyoming, pe fondul intensificării unui front atmosferic care se va manifesta după cum urmează:

– în zonele montane se vor înregistra averse însemnate de ninsoare și rafale semnificative de vânt;

– în zonele de deal și de câmpie se vor înregistra averse însemnate de ploaie, intensificări importante ale vântului și risc de inundații locale.

Informațiile oficiale referitoare la dinamica, intensitatea și evoluția fenomenelor meteorologice severe sunt disponibile pe site-ul https://alerts.weather.gov.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile autorităților americane responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 911.

Toate persoanele aflate în zonele afectate de frontul atmosferic sus-menționat sunt sfătuite să urmeze anunţurile şi instrucţiunile autorităților locale.

Cetățenii români pot solicita informatii și asistență consulară la numerele de telefon ale ale Consulatului General al României la Los Angeles: +13104440623; +13104738061; +13102314468, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Consulatului General al României la Los Angeles: +13107210474.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://losangeles.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*