Ludovic Orban: Accesul pe plaje se va putea face și cu prosop sau cearșaf, nu numai pe șezlong

Accesul pe plaje se va putea face și cu prosop sau cearșaf, nu numai pe șezlong
Accesul pe plaje se va putea face și cu prosop sau cearșaf, nu numai pe șezlong

Premierul Ludovic Orban a precizat, vineri, că textul Hotărârii de Guvern privind măsurile de relaxare, ce urmează a fi luate începând cu data de 1 iunie, va fi modificat în privința accesului la plaje. Astfel, textul inițial, în care se preciza că accesul persoanelor pe plaje se va putea realiza doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri, va fi modificat, astfel că oamenii vor putea merge la plajă și cu prosop sau cearșaf.

 „În Hotărârea de Guvern pe care am dat-o cu privire la deschiderea plajelor, am specificat că pe plajele amenajate accesul se va face cu șezlong. Cu toate acestea, o să facem o revenire asupra textului, pentru că acest lucru nu înseamnă că interzicem oamenilor care nu au resurse financiare să achiziționeze un șezlong, să poată veni cu prosop sau cearșaf. Vom specifica foarte clar, astfel, că va fi permis pe anumite zone”, a precizat premierul Ludovic Orban.


Articolul 7 din HG 26 din 28.05.2020 preciza că „începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, ministrului Sănătății și ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*