Litoralul românesc, vizitat de mai puțini turiști străini în primele 8 luni ale anului 2019. Americanii și nemții sunt cei mai numeroși

Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța
Operatorii economici care încalcă regulile ar putea avea autorizația de funcționare suspendată

Litoralul românesc a fost mai atractiv pentru români, dar străinii ne-au cam evitat. Aceasta poate fi, pe scurt, concluzia raportului întocmit de Direcția Județeană de Statistică din Constanța (DJSC) pentru primele 8 luni ale anului 2019.

Conform raportului DJSC, numărul turiștilor sosiți în primele opt luni din 2019 a fost de 1.164.000 persoane. Anul trecut, în aceeași perioadă, județul Constanța a fost vizitat de 1.106.700 turiști. Creșterea este una de 5,2%.

Și numărul înnoptărilor crește: 4.412.200 înnoptări în perioada ianuarie – august 2019, față de cele 4,26 milioane de anul trecut.

Cu toate aceste mici creșteri, numărul turiștilor străini de pe litoralul românesc a scăzut pentru primele opt luni ale anului 2019 cu 0,7%.

De menționat este și faptul că Județul Constanța a avut parte de mai mulți turiști din Statele Unite ale Americii și din Germania.

1 Comment

  1. Incompetenta crasa, increngatura de rudenii si lacomia dusa la extrem, lipsa de respect fata de turisti si personalul angajat, murdaria si abandonul investitiilor sapa adanc la baza si ruineaza pana si bruma de stralucire greu spoita fara vreo schimbare de fond, de anvergura. Comparatia cu vecinii bulgari este devastatoare. Rusine nationala, jeg si mizerie contra preturi astronomice, cu alte cuvinte jaf curat si cat mai fulgerator ca sa paralizeze victimele in masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*