Litoralul românesc și city break-urile în București se bucură de un mare succes pe piața israeliană

Turiștii au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Prima cursă charter Tel Aviv – Constanța organizată de Meshek Wings, unul dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, a aterizat pe Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu. În acest sezon, Meshek Wings operează pe Litoralul românesc trei curse charter săptămânal dinspre Tel Aviv, care vor fi derulate până în luna septembrie.

Pentru sezonul 2018, turiştii israelieni aleg, pe Litoralul românesc, pe lângă staţiunile deja consacrate Mamaia şi Neptun şi staţiunea Costineşti, respectiv pe Valea Prahovei, pe lângă Sinaia şi Predeal, Bran a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti israelieni.

„La ora actuală, city break-urile pentru București, cu zboruri pe relația Tel Aviv – București, se bucură de un mare succes. Ca să vă ofer un singur exemplu, doar o singură firmă din Israel a rezervat prin noi 2.850 de locuri”, subliniază Meidan Butnaru, directorul comercial al Meshek Wings.

De ce vin turiștii israelieni în România? Potrivit consultanților Meshek Wings, chiar dacă nu avem infrastructură foarte bine pusă la punct, noi, românii, trebuie să folosim avantajele turistice. România este o destinație foarte bună pentru familişti. Oraşele mari și stațiunile din preajmă oferă, în acest sens, multe atracții. Pe Litoral avem telegondola, Aqua Park etc., în Bucureşti avem acum parcuri de distracţie gen Therme, Edenland, mall-uri, iar pe munte avem Dino Parc, Parc Aventura, Zao Planet, Aquapark Paradisul Acvatic și multe altele.

„Politica adoptată de Delfinariul Constanța în acest an, de a nu oferi condiții speciale pentru grupuri în cazul unor operatori care nu sunt de pe litoral, indiferent de volumul adus, îngreunează. Subliniez că toate circuitele noastre aveau incluse în program și Delfinariul, mulți turiști nenumărându-se printre cei care vin direct pe litoral și optează apoi pentru această atracție. Astfel, se va pierde mult din trafic. Sperăm ca managerii Delfinariului să înțeleagă acest aspect”, completează Meidan Butnaru.

România are în multe zone turistice atracţii pentru copii, care sunt promovate intens de Meshek Wings. Din păcate, cel puţin pe piața israeliană, promovarea românească pe zona balneo este zero iar per total ar trebui ca România să deruleze o promovare mai modernă.

Potrivit reprezentanților Meshek Wings, printre problemele cu care se confruntă, și în prezent, turismul românesc, se numără comunicarea mai grea, ce ar trebui să fie mai rapidă şi mai modernă. De asemenea, România are multe obiective turistice încă puţin cunoscute, care merită vizitate și promovate. Pe de altă parte, hotelurile cresc tarifele, ţinând cont că piaţa se dezvoltă.

”Sperăm ca tarifele să nu se ridice exagerat de mult, să nu le mai poată înghiți piaţa. România, ca şi destinaţie pentru touroperatori, nu întâmpină probleme dacă ştii să faci promovarea”, adaugă Meidan Butnaru.

Meshek Wings continuă tradiţia de a aduce turişti israelieni în Bucureşti tot timpul anului, oferindu-le şi circuite opţionale, iar pe Litoral, în perioada iunie-septembrie.

“Circuitele pe care le oferim turiştilor noştri concurează cu succes produsele din alte ţări vecine României, cu potenţial turistic. Încercăm să devenim mult mai buni decât ţările vecine pe partea de entertainment şi de servicii suplimentare. De exemplu, am dezvoltat mult programele dedicate copiilor. De asemenea, sperăm la o dezvoltare a altor zone turistice cu un potenţial turistic foarte mare. Amintesc de Oradea, unde am fost pioneri şi am deschis curse charter acum doi ani, zona consacrându-se apoi ca destinaţie turistică. Sunt sigur că aşa se va întâmpla şi în cazul noilor noastre destinaţii”, declară Meidan Butnaru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*