Litoralul neputincioșilor

Adrian Boioglu - Editorial
Adrian Boioglu - Editorial

Îți aduci aminte când prezentam – cu tristețe – felul în care apărea Mamaia cu puțin timp înainte de 1 mai? Da, nimeni nu poate să oblige un patron de terasă, restaurant sau hotel să deschidă dacă nu vrea sau crede că nu își poate acoperi investiția.

Doar ca la noi, nepăsarea este o stare de fapt.

Apoi au venit statisticile oficiale și vedeam cu în lunile mai, iunie și iulie numărul turiștilor sosiți pe litoralul românesc a fost mai mic decât cel din 2017.

Nu ne comparăm cu alte țări, ci doar cu litoralul românesc de anul trecut. Toți neputincioșii au ridicat din umeri și au început să invoce motive precum: a plouat, nu avem angajați, nu iese soarele, etc.

Doar că aceiași neputincioși au ridicat din umeri atunci când a fost vorba să deschidă un sezon la o dată fixă: 1 mai și totul să strălucească. Aceiași neputincioși au uitat să facă sau măcar să centralizeze evenimentele de pe litoral.

Turistul nu are nevoie doar de un șezlong, și ăla scump, de manele de la vecinul de pe plajă și de o cameră. Primăriile și Consiliul Județean Constanța nici măcar nu și-au mai bătut capul să organizeze evenimente. Noroc cu Neversea care a dezmorțit puțin orașul.

E nevoie să mai spun că la sosirea Ministrului Turismului pe litoral, înainte de 1 Mai, patronatele din turism nici măcar nu s-au sinchisit să participe la discuții, pe motiv că ei sunt prea ocupați ca să se deranjeze cu un Ministru?

Cifrele oficiale de la final de august spun totul. Turiștii străini sunt la fel de puțini ca și anul trecut, iar numărul total a crescut timid în luna august și atât. În vârful sezonului estival, litoralul a fost vizitat OFICIAL de doar 12.754 turiști străini? În tot acest timp, doar la Burgas, în Bulgaria au ajuns 351.818 turiști străini.

De 28 ori mai mulți!

De promovare nici nu încape vorbă. Ratăm târguri internaționale, iar promovarea internă e făcută fără cap.

Ah, și să nu-mi spuneți că nu prea merge turismul în România, că nu vă cred. Cifrele din Delta Dunării au crescut spectaculos în acest an. La ei de ce se poate?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*