Jurnaliștii Clubului Presei de Turism – FIJET România, infotrip în zona Cazanele Dunării

Clisura Dunării. FOTO Claudiu VATAU

Asociația Descoperă Cazanele Dunării, cea mai nouă asociație de promovare a turismului din Clisura Dunării și împrejurimi, înființată weekendul trecut, i-a invitat pe jurnaliștii de turism să descopere o destinație fascinantă, una dintre cele mai frumoase din România.

Jurnaliștii Clubului Presei de Turism –  FIJET România au răspuns prezent invitației de a descoperi Cazanele Dunării, printr-un program minuțios pregătit de Asociația ”Descoperă Cazanele Dunării”.

Vizita în Parcul Natural Portile de Fier, vizita la Muzeul Etnografic “Doina și Teodor Grigore” din Eșelnița, la Centrul de Cercetare al Țestoaselor Hermann, plimbarea cu barca la Chipul lui Decebal, în Golful Mraconia, la Peștera Ponicova și Grota Veterani, drumeția pe Ciucaru Mare, vizita la Mănăstirea Sfânta Ana, sunt doar o parte a experienței pe care asociația le-a pregătit-o jurnaliștilor.

Cina festivă este momentul potrivit pentru a degusta preparatele culinare specifice zonei, dar și o cunoaștere a membrilor asociației, administrației locale și județene și a viziunii pe care aceștia o au cu privire la dezvoltarea și promovarea turistică a zonei.

Clisura Dunării, o destinație turistică durabilă și accesibilă tuturor.

Cazanele Dunării, una dintre cele mai spectaculoase zone naturale din România, găzduiește o moștenire culturală și peisagistică impresionantă.

Pentru a pune în valoare aceste comori, un grup de antreprenori în turism au înființat Asociația “Descoperă Cazanele Dunării” angajându-se să lucreze împreună cu locuitorii, autoritățile locale, partenerii naționali și internaționali, pentru a crea oportunități economice, fără a compromite frumusețea, diversitatea și biodiversitatea Clisurii Dunării.

Scopul asociației este promovarea Clisurii Dunării și împrejurimile sale ca destinație turistică durabilă și accesibilă tuturor.

Prin activitățile desfășurate, organizația urmărește să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța conservării capitalului natural și cultural al zonei.

“Cazanele Dunării sunt o comoară ascunsă, cu peisaje miraculoase, vestigii istorice fascinante și un mod de viață autentic. Dorim să dăm posibilitatea oamenilor să descopere și să își însușească aceste valori excepționale”, a declarat președintele asociației, Octavian Leca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*