FOTO “Povești în Rame. Din Valea Almăjului prin Banatul Montan”, expoziția de fotografie la Timișoara

“Povești în Rame. Din Valea Almăjului prin Banatul Montan”, expoziția de fotografie la Timișoara

Valea Almăjului și Banatul Montan se vor regăsi pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, în perioada 05-12 aprilie, într-o expoziție-eveniment organizată de Claudiu Vatau, Nicolae Șușara și ValeaAlmajului.ro, în parteneriat cu Centrul de Proiecte Timișoara Povești în Rame.

“Povești în Rame. Din Valea Almăjului prin Banatul Montan” este o expoziție de fotografie ce va aduce în atenția timișorenilor, nu doar o mică parte din minunățiile Văii Almăjului și ale Banatului Montan, dar și o serie de legende și povești. Spunem că este o expoziție-eveniment, pentru că va fi însuflețită de o serie de activități, desfășurate în decursul a opt zile.

Din dorința comună de păstrare a identității culturale și de promovare a frumuseților din Valea Almăjului și din Banatul Montan, nu mică ne-a fost surpriza, ca la inițiativa noastră să se alăture foarte repede, o serie de oameni pasionați de aceste zone.

Cu ajutorul lor vom avea parte, pe lângă expoziția de fotografie a celor doi organizatori, de o expoziție de cărți poștale, hărți turistice și reclame publicitare din Băile Herculane, din perioada imperială și interbelică, parte a colecției private a lui Iacob Sîrbu, de prezentări de costume populare, prezentări de carte, ateliere de ecologie, ateliere meșteșugărești, seri de povești și de poezie în grai.

În contradictoriu cu vremurile trecute, dar în armonie cu tehnologia viitorului, ne vom bucura și de senzațiile deosebite date de incursiunea în realitatea virtuală a județului Caraș-Severin, prin vizionarea a peste 150 de obiective turistice, cu ajutorul ochelarilor VR.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri 05 aprilie, orele 17:30, iar gazdă va fi Dan Liuț.

Cu acest prilej ne vom bucura de o prezență aparte, a ansamblului Sveti Nikola Radimna, reprezentanți ai minorității sârbe din Banat.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 05-12 aprilie în intervalul 13:00-21:00, la Galeria 5 (Centrul de Proiecte Timișoara), din strada Vasile Alecsandri, nr. 1, Timișoara.

Intrarea va fi liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*