Județul Hunedoara are potențial turistic, iar modificările legislative pentru accesarea de fonduri europene îl va ajuta să se dezvolte

Ministrul Turismului s-a întâlnit cu primarii din județul Hunedoara. FOTO MT

Ministrul Turismului și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale s-au întâlnit la Hunedoara cu primarii din județ și au dezbătut situația actuală și posibilitățile de dezvoltare economică.

În cursul discuțiilor au fost identificate căile prin care județul Hunedoara se poate ridica economic, existând și promisiuni că va fi modificat cadrul legal pentru depunerea de proiecte pentru fonduri europene.

„Investițiile în turism și infrastructură, în general, sunt singurele șanse de dezvoltare economică pe termen lung. De aceea, întâlnirea cu primarii din Hunedoara, la care am participat împreună cu colegul meu, vicepremierul și ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, mi-a întărit convingerea că turismul poate deveni motorul economiei. Hunedoara este un județ cu un potențial enorm, de la turism cultural, la cel de aventură, la turism montan, ecumenic, gastronomic, iar primarii pe care i-am întâlnit au înțeles că, pentru a atrage fonduri, au nevoie de proiecte bine definite. Venim în sprijinul lor și simplificăm procedura prin care pot depune proiecte la ministerul Turismului. Vor putea obține mai ușor finanțare în baza Masterplanului Investițiilor în Turism grație unei modificări de legislație care le va permite să acceseze fonduri pe baza unei documentații simplificate. Va fi nevoie doar de studiul de fezabilitate pentru a accesa fonduri importante pentru investiții”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, după întâlnirea cu primarii din județul Hunedoara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*