Județul Constanța a înregistrat o scădere a numărului de turiști în primele două luni ale acestui an, comparativ cu cel precedent

Cazinoul din Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Numărul turiştilor sosiţi în primele două luni din anul 2020 în județul Constanța a fost de 37,2 mii persoane, faţă de 37,8 mii persoane în aceeași perioadă din 2019, înregistrându-se o scădere de 1,4%., potrivit Direcției Județene de Statistică.

De asemenea, și numărul înnoptărilor scade: 82,6 mii înnoptări în perioada ianuarie-februarie 2020, faţă de 86,1 mii înnoptări înregistrate în aceeași perioadă din 2019.

Turiştii străini, în număr de 3297 persoane, sosiți în primele două luni din anul 2020, sunt cu 32,3 % mai puțini decât numărul turiştilor străini sosiţi în perioada ianuarie-februarie 2019 şi deţin o pondere de 8,9% în totalul turiştilor. Această reducere accentuată a numărului de turiști străini, în primele două luni din 2020 față de perioada ianuarie-februarie 2019, se datorează prezenței unui număr mare de vizitatori din Statele Unite ale Americii în luna ianuarie 2019.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*