Iubitorii de natură, invitați să participe la ecologizarea Cheilor Turzii

Imagine din Cheile Turzii. FOTO Ana Maria Cătălina
Imagine din Cheile Turzii. FOTO Ana Maria Cătălina

Consiliul Județean Cluj împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, invită toți iubitorii de natură, duminică, 22 aprilie a.c., la o acțiune de ecologizare a traseului deschis turiștilor din Cheile Turzii, Rezervație Naturală de interes național și Sit Natura 2000.

„Scopul principal al acestei acțiuni îl reprezintă atât dorința de igienizare și menținere în condiții optime a rezervației, cât și pregătirea acesteia pentru afluxul de turiști și vizitatori care sunt așteptați în zilele libere din jurul datei de 1 Mai precum şi pe parcursul întregului sezon de vizitare ce bate la ușă”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea derulării acestei acțiuni de ecologizare și menținere în condiții corespunzătoare a Cheilor Turzii este determinată de dorința de curățare, în primul rând, a cursului Pârăului Hășdate ce străbate defileul rezervației naturale de la un capăt la celălalt. Astfel, în fiecare primăvară, odată cu topirea zăpezilor, nivelul acestui pârâu crește semnificativ, apa preluând din localitățile situate în amonte unele deșeuri și pet-uri, pe care le transportă în aval.  

Organizată de rangerii din cadrul Biroului Arii Protejate, structură mai-nou înființată în cadrul Salvamont Cluj cu rol în administrarea Cheilor Turzii și Cheile Turenilor, acțiunea de ecologizare programată în acest weekend va beneficia de participarea, deja anunțată, a reprezentanților administrațiilor locale din comunele Petreștii de Jos, Săndulești și Mihai Viteazu, ai Asociației Ecouri Verzi, ai Societății Lepidopterologice Române, ai Cluburilor Cicloturism Napoca și  Alpin Român, ai Asociației Natura Transilvaniei, ai Fundației de Ecologie și Turism Potaissa, dar și a personalului didactic, respectiv a elevilor din Școlile Gimnaziale „Ioan Bujor” din Petreștii de Jos, „Simion Balint” din Copăceni, comuna Săndulești și „Mihai Vodă” din Mihai Viteazu.  

Invitația este adresată tuturor celor dornici să se implice și să ajute la asigurarea curățeniei în acest areal natural cu adevărat de poveste.

“Haideți să lăsăm Rezervația Naturală Cheile Turzii curată, fără deșeuri!”, transmit organizatorii.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*