Intervenții ale salvamontiștilor dâmbovițeni în ajutorul a două persoane rănite după ce au urmat trasee interzise

Intervenții ale salvamontiștilor în ajutorul a două persoane rănite după ce au urmat trasee interzise. FOTO Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

Salvamontiștii dâmbovițeni au intervenit sâmbătă, 11 septembrie, în urma a două apeluri, venite unul după altul, din partea Dispeceratului Unic Integrat 112, prin care erau anunțați că două persoane accidentate aveau nevoie de ajutor.

Potrivit Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, la primul apel, salvamontiștii au fost anunțați de un accident petrecut în Cheile Orzei, traseu temporar închis, unde o femeie în vârstă de aproximativ 60 ani căzuse de la aproximativ trei metri, fiind politraumatizată.

„O echipă de la Baza Peștera s-a deplasat spre menționat, ajungând la victimă în aproximativ o oră împreună cu un echipaj SMURD. După o scurtă evaluare s-a constatat faptul că victima prezenta o fractură la nivelul membrului inferior și o dislocare a articulației scapulo-humerale, fiind transportată la cea mai apropiata unitate sanitară de către ambulanță”, au transmis reprezentanții Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

Cel de-al doilea apel anunța că în Canionul Horoabelor, un traseu nemarcat și interzis circulației turistice, un bărbat în vârstă de 78 ani avea nevoie de ajutor. Echipa aflată în patrulare preventivă aflată cel mai aproape de locul indicat a fost alertată, ajungând la accidentat în aproximativ 20 de minute.

Intervenții ale salvamontiștilor în ajutorul a două persoane rănite după ce au urmat trasee interzise. FOTO Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

„După o evaluare amănunțita s-a constatat un traumatism cranian, cu o plagă deschisă la nivelul scalpului, persoana accidentată fiind conștientă, cooperanta și orientata temporo-spațial”, au precizat sursele citate.

Salvatorii au curățat plaga și au ajutat la inițierea hemostazei prin bandaje compresive, ulterior victima fiind transportată, alături de jandarmii montani veniți în sprijin, la Baza Peștera, unde a fost predată către un echipaj de ambulanță.

Potrivit salvamontiștilor dâmbovițeni, ambele persoane nu erau echipate corespunzător și nu au ținut cont de restricții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*