În Ucraina se a anunță condiții meteorologice deosebite în perioada 4 – 6 februarie

Autoritățile au anunțat furtuni și ploi puternice. FOTO Max Larochelle

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ucraina că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în perioada 4 – 6 februarie 2020 sunt preconizate căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță, precum și intensificări ale vântului. În zona muntoasă a Ucrainei, regiunile Ivano-Frankivsk și Transcarpatia, vor fi înregistrate căderi masive de ninsoare, cu depunerea unui strat de zăpadă de 10 – 20 cm (pe alocuri 35 – 40 cm), precum și intensificări ale vântului cu rafale de 15 – 20 m/s.

În regiunile centrale și estice, sunt așteptate precipitații mixte și vânt puternic, în general sub formă de ninsoare, cu depunerea unui strat de zăpadă de 10 – 15 cm și cu probabilitatea trecerii la lapoviță sau ploaie, ceea ce va favoriza apariția poleiului și a formării gheții pe carosabil. În regiunile sudice vor predomina ploile, cu probabilitate trecerii la lapoviță și ninsoare. Condițiile meteorologice preconizate pot provoca perturbări însemnate ale traficului, cu posibilitatea încetării circulației auto pe anumite porțiuni de drum, ca urmare a depunerii stratului de zăpadă și gheață pe carosabil.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Kiev: +380445009932, +380445009934 și +380445009935, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefoanele de permanență ale Ambasadei României în Ucraina: +380936252717; Consulatului General al României la Cernăuți: +380932709260; Consulatului General al României la Odesa: +380955412788; Consulatului României la Solotvino: +380682140918.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://kiev.mae.ro, http://odessa.mae.ro, http://solotvino.mae.ro, http://cernauti.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/, http://www.meteoalarm.eu/, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*