Hello Holidays: Turiștii români trăiesc ca localnicii, în vacanțele lor în Italia

Amalfi, Italia. FOTO: Cătălin Legănel

Românii sunt mari amatori de tradiții locale în călătoriile lor în Italia, pe care le solicită alături de vizitele la castele, catedrale, muzee renumite în toată lumea ori croaziere. Trăiesc ca localnicii, în vacanța lor de o săptămână, este concluzia unui sondaj realizat de Hello Holidays după derularea programelor Senior Holidays în Italia, toamna trecută, prin care turiști de toate vârstele au vizitat Toscana, Sicilia, Napoli și Coasta Amalfitană și s-au familiarizat cu obiceiurile locale.

Turiștii învață cum se prepară pizza, pizzolo, arancini, cannoli, înghețata, uleiul de măsline, ori cum se cultivă lămâile și se produc cosmetice din acestea, participă la degustări de băuturi locale și împărtășesc prietenilor, la întoarcere, experiențele trăite. Participă la festivaluri locale și chiar la petreceri private ale localnicilor desfășurate în locuri publice. Aproape un sfert dintre turiștii din programele Senior Holidays au cumpărat în urma recomandării unor prieteni ori rude care au fost într-o astfel de vacanță.

Croaziera de o zi – Coasta Amalfi este una dintre cele mai solicitate excursii, datorită opririlor în Positano și Amalfi, unde sunt învățați cum se produce uleiul de măsline și mozzarella, prepară o pizza în stil italian ori se fotografiază în cea mai frumoasă zonă de coastă din Europa. Plimbarea cu bicicleta în spectaculoasa grădină a Palatului Regal din Caserta, printre cascade, vegetație exotică și statui, este una dintre cele mai solicitate excursii la sol, indiferent de vârsta turiștilor, cinci ori 60 de ani.

„Am avut turiști profesori care au cerut pentru primăvara 2023 programe similare pentru elevii lor, în care să le predea istoria la ea acasă. O altă atracție a programelor Senior Holidays sunt obiectivele turistice de pe traseu, cele mai multe incluse în patrimoniul UNESCO. Turiștii sunt încântați să vadă locul Renașterii, statuia ‚Hristos cu văl’ din Capela Sansevero din Napoli, Valea Templelor – opera grecilor antici din Agrigento, Criptele Capucinilor unde a fost înmormântat Nicolae Bălcescu, din Palermo, ori Catedrala de la Monreale, renumită pentru mozaicurile sale. Senior Holidays sunt vacanțe complexe, pentru artă, cultură, familiarizarea cu gastronomia locală”, declară Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays

În aprilie și mai, șapte programe Senior Holidays sunt disponibile turiștilor: Senior Holidays Sicilia, Senior Holidays Toscana, Senior Holidays Napoli și Coasta Amalfitană, lansate toamna trecută, cărora li se adaugă în 2023 Senior Holidays Italia Puglia, Senior Holidays Costa Brava, Senior Holidays Costa del Sol, Senior Holidays Elveția și Italia de Nord. Sunt vacanțe de opt zile, cu avionul și cazări în hoteluri de patru stele, cu prețuri de la 340 de euro/persoană în Early Booking, în primele săptămâni ale anului.

„Prin programele Senior Holidays, care sunt destinate tuturor categoriilor de vârstă, oferim turiștilor posibilitatea să vadă aceste destinații, mai scumpe în timpul verii, într-o perioadă în care sunt accesibile și vremea e potrivită pentru excursii. Turiștii au la dispoziție opt zile pentru vizite pe îndelete în orașele de pe traseul fiecărui program, dar și pentru plajă, pentru că temperaturile primăvara sunt plăcute. Toate se desfășoară și de Paște și pot reprezenta o bună opțiune pentru vacanța de Paște”, precizează Denisa Oprea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*