Haideți să aflați lucruri inedite despre Constanța și legendele ei cu scriitorul Cristian Cealera într-un tur urban

Zona veche a Constanței ascunde multe povești și legende. FOTO Cătălin Schipor

Icar Tours și Cristian Cealera, autor al cărților de mare succes Poveștile Mării Negre, iremediabil îndrăgostit de Istorie, ghid autorizat, vă invită să cunoașteți Constanța veche și legendele ei, într-un tur urban special pentru prieteni, începând de vineri 9 februarie!

Turul se desfășoară în fiecare vineri, de la ora 16.00, și sâmbătă, de la ora 10.00. Locurile sunt limitate: 20 de persoane/tur.
Prețul unui bilet: 30 lei/persoană.

Înscrierile se fac la sediul Icar Tours Constanța, bd. Tomis nr. 130 (zona Capitol), cu cel puțin 24 de ore înainte.

„Legendele și poveștile Constanței vechi” este un tur pietonal care durează aproximativ două ore și jumătate și se desfășoară în perimetrul Peninsulei, zona Piața Ovidiu. 
Vor fi prezentate cele mai importante obiective ale zonei dar mai ales poveștile mai puțin știute ale acestora, legende sau crâmpeie din istoria locului.

Cum arăta Tomisul în perioadele greacă, romană sau romano-bizantină? Care sunt poveștile și legendele orașului Kiustenge, din timpul dominației otomane? Care sunt tainele orașului modern românesc, din 1878 și până în prezent? Cum a arătat Constanța modernă în diverse perioade: la 1880, la 1900 sau în perioada interbelică? Ce anume s-a păstrat de atunci? Acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vom aborda de-a lungul călătoriei noastre.

Vom discuta despre edificii deosebite, despre personalitățile care le-au ridicat, despre taine care nu au fost deslușite nici până în prezent… 
Unde obișnuia să ia masa Caragiale, cum vedea Iorga orașul atunci când venea în vacanță, ce povestea Delavrancea despre plajele urbei și ce simțea Eminescu atunci când vedea marea? Vom încerca să aflăm împreună răspunsurile la aceste întrebări.

Turul nostru urban este unul interactiv, astfel că vă invităm să descoperim împreună secretele unui oraș milenar…

Aventura poate să înceapă!”

Cristian Cealera

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*