Greva generală din Grecia a destabilizat transporturile. Metroul din Atena și autobuzele – oprite și 6 zboruri interne au fost anulate

Acropole, Atena, Grecia. FOTO Dias12
Acropole, Atena, Grecia. FOTO Dias12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru data de 30 mai 2018, a fost anunțată grevă generală de 24 de ore, începând cu ora 00:01 și până la orele 24:00 de către:

1. Administrația Supremă a Funcționarilor Publici (ADEDY);

2. Confederația Generală a Lucrătorilor din Republica Elenă (GSEE);

3. Federația Navală Panelenă (PNO);

4. OSE – Hellenic Railwais Organization și metroul suburban, inclusiv pe sectorul Doukissis Plakentias – Aeroport Atena;

5. Lucrătorii care asigură transportul în comun ( autobuze, înclusiv autobuzele Express care asigură legătura cu Aeroportul din Atena și troleibuze) se vor afla în grevă în intervalul orar 05:00-09:00 și 21:00 – până la sfârșitul programului orar zilnic.

6. Controlorii de trafic aerian vor întrerupe activitatea în intervalul orar 10:00 – 13:00, iar în acest interval orar nicio companie aeriană nu va opera spre și de pe aeroporturile din Republica Elenă.

Companiile AEGEAN și OLYMPIC AIR vor anula 6 zboruri și vor modifica ora de plecare la alte 50 de zboruri. Se recomandă cetățenilor români să verifice cu operatorii de turism orarul de zbor pentru biletele de avion achiziționate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*