În Grecia bate vântul, ninge și ploua mai tare ca în România, autoritățile elene emițând un cod galben

În Grecia se anunță vreme rea. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul grec de Meteorologie a declarat cod galben de vreme nefavorabilă în perioada 10 – 11 februarie 2018.

Sunt prognozate ploi abundente, furtuni, căderi de zăpadă și vânturi puternice, fiind afectate următoarele zone:

10 februarie: insulele Ionice, vestul zonei continentale și al Macedoniei, Peloponez, Epir, Insulele Sporadice, Evia, insulele din nordul Mării Egee, Insulele Ciclade și Creta;

11 februarie: Peloponez; insulele din estul Mării Egee; vestul zonei continentale și al Macedoniei; estul Macedoniei, Tracia, insulele Ionice, Epir, insulele din nordul Mării Egee, Macedonia Centrală, Tesalia.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție și aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*