GoNEXT TV: George Măndilă, “președintele turismului” din Mamaia, incognito la Târgul de Turism al României. Cum a rămas „Perla litoralului” fără stand la cel mai mare eveniment din industrie

Feri Predescu și George Măndilă. FOTO Adrian Boioglu

Jurnalista Feri Predescu se alătură echipei GoNEXT. Într-o primă emisiune realizată de Feri Predescu, invitat este George Măndilă, președintele OMD Mamaia – Constanța.

Peste 150 de companii turistice și autorități de turism locale, naționale și internaționale au participat, la ROMEXPO București, in perioada 23-26 februarie, la cel mai mare eveniment din industrie, Târgul de Turism al României (TTR). Cu standuri colorate, imagini foto-video, muzică, dans, voie bună, degustări și prezentări de oferte atractive, avantajoase, tentante, pentru vacanțe în țară și străinătate, așa s-au prezentat participanții la marele eveniment turistic al anului. Au atras ca un magnet standurile autorităților locale, care îi imbiau pe oameni să viziteze Delta Dunării, Tulcea, Sulina, Maramureș, Bucovina, Mangalia, cu salba de stațiuni din sudul litoralului. Constanța-Mamaia, ioc, nimic. Parcă nu ar fi existat pe harta destinațiilor turistice din România.

Participanții la târg au aflat că municipiul Constanța și-ar fi anunțat intenția de a participa la evenimentul turistic, de la care, se știe, nu lipsise in perioada antepandemică. Își rezervase chiar și un stand cu o suprafață de 300 metri pătrați, spre bucuria organizatorilor. Cărora, însă, le-a picat fața când au fost anunțați de George Măndilă, consilierul primarului Constanței, Vergil Chițac, și proaspăt ales președinte al Turismului pe Constanța- Mamaia, că această ediție a Târgului se va desfășura, cu părere de rău, fără „Perla Litoralului”. Și asta pentru că atât patronatele din turism cât și consilierii locali municipali constănțeni au decis, potrivit lui George Măndilă, ca Direcția Evenimente a primărie să nu mai cheltuiască nici un leu din sumele pentru promovarea Constanței și a stațiunii Mamaia. Uluitor. Și nici din bugetul local nu a putut obține suma de 120.000 de euro, cât era necesar pentru organizarea standului.

Nu a fost Constanța la Târgul de Turism al României, dar George Măndilă nu s-a indurat și a dat o raită, de unul singur. În a doua zi a evenimentului, domnul președinte al Organizației de Management al Destinației (OMD) Constanța – Mamaia, George Măndilă, se plimba printre standuri. Venise să primească avizul OMD-ului local de la Ministerul Turismului, recunoscând, cu un fel de candoare, că pentru această ediție i s-au blocat banii pentru participare și că, prin vizitarea târgului, își face temele pentru târgul de turism de la anul. Probabil că președintele Turismului din Constanța și Mamaia nu știe că următoarea ediție a TTR are loc, e deja tradiție, în luna noiembrie.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*