FPTR a solicitat emiterea unui act normativ pentru stabilirea unui stagiu de cotizare de 8 luni pentru angajații sezonieri

Stațiunea Neptun - Olimp. FOTO Cătălin SCHIPOR

Salariații sezonieri din turism care au contracte de muncă pe perioadă determinată de 6 luni și beneficiază de șomaj timp de 6 luni nu vor mai beneficia în anul 2020 de indemnizație de șomaj deoarece nu vor mai îndeplini condiția stagiului de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc a solicitat în regim de urgență emiterea unui act normativ pentru stabilirea unui stagiu de cotizare de 8 luni, în loc de 12 luni, prin derogare de la art. 34 alin. 1 lit. a din Legea nr. 76/2002 pentru angajații sezonieri astfel încât toți salariații din turism care lucrează în unități sezoniere să poată beneficia în acest an de șomaj.

Din cauza instituirii situației de urgență pentru 30 de zile pe teritoriul României conform Decretului Președintelui României nr. 195 din 16 martie 2020, stare de urgență care probabil se va prelungi, societățile care desfășoară activități sezoniere în turism probabil nu își vor mai desfășura activitatea în condiții normale, iar salariații sezonieri este posibil să nu mai fie angajați deloc sau în cel mai bun caz doar pentru o perioadă mai scurtă .

În această situație numeroși salariați sezonieri vor rămâne în acest an fără niciun venit, salariu sau indemnizație de șomaj.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*