FOTO VIDEO Vacanță cu muzică și dansuri la Eforie. Euforia Eforiei, un eveniment care atrage an de an din ce în mai mulți turiști  

Muzică și dansuri la Euforia Eforiei. FOTO Cristina Niță.

Sunt zile și nopți fierbinți de vară, la Eforie în care orașul petrece continuu la sărbătoarea locală. Turiștii și gazdele lor aduc pe scenă, seară de seară, soliști, trupe și ansambluri dobrogene renumite, care fac o atmosferă extraordinară. Teatrul de Vară este gazda serilor de gală la care toată lumea este invitată, și de cele mai multe ori incinta este neîncăpatoare. Nu întâmplător i se spune Euforia Eforiei: atmosfera e magică, lumea cântă și dansează, serile sunt de neuitat. Ce poate fi mai frumos într-o vacanță la mare, decât să prinzi și patru seri de spectacol gratuit?

”În seara asta am venit și ne place foarte mult, urmărim cu foarte multă dragoste ceea ce vedem și cu mult interes, mi-a plăcut de la început, de când am intrat. Îmi place atmosfera de pe scenă și sunt profesioniști artiștii”, spune o doamnă din Ploiești.

”În seara asta e prima dată când venim, e foarte frumos, atrage turiștii, în ultimii patru ani am venit în vacanță la Eforie”, spune un turist din Pașcani.

Eforie este singura localitate din Dobrogea care se gândește și la turismul ce aduce venituri locuitorilor săi. Festivalul “Euforia Eforiei” este dedicat și turiștilor care își petrec vacanța în stațiune, nu doar localnicilor săi. Cu alte cuvinte, nu este doar o sărbătoare a orașului, așa cum fac mai toate primăriile.

”Este destul de greu de gestionat un eveniment de acest gen, mai ales că este vorba de organizarea acestuia în plin sezon estival, dar administrația locală și-a luat această provocare, dorind să realizeze lucruri deosebite pentru turismul local”, spune Diana Trăistaru, ghid de turism CNIPN Eforie Nord.

“Euforia Eforiei” este un festival estival, de vacanță, adresat tuturor. Și de parcă asta n-ar fi fost deja ceva ieșit din comun, primăria s-a gândit să-l organizeze simultan în cele doua stațiuni: Eforie Nord și Eforie Sud.

“A devenit o tradiție să organizăm simultan concerte în ambele stațiuni. Euforia Eforiei a fost mereu organizat în luna august. Vă așteptăm seară de seară să petrecem pe ritmuri grecești, dar și de foclor autentic românesc, iar dumincă, pe ritmuri balcanice, cu numeroși artiști ce vor realiza un spectacol incendiar pe care n-ar trebui să il ratați”, spune Diana Trăistaru, ghid de turism CNIPN Eforie Nord.

Sâmbătă seara, pe scena au urcat Bianca Constantinescu, Greek 4 U, Ansamblul Astras, Roxana Cozma și Annes. Oamenii au cântat cu ei, au dansat pe muzica lor, le-au fredonat melodiile. A fost o noapte de neuitat cu amintiri de vacanță pe care toți le vor duce acasă și se vor hrăni din ele un an de zile, până la vara viitoare. Atunci se vor întoarce la Eforie și la atmosfera orașului care i-a cucerit pe toți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*