FOTO VIDEO Spectacol pe cerul Constanței, la Black Sea Air Show. 15.000 de spectatori au urmărit acrobațiile aeriene și demonstrațiile avioanelor militare

Piloții și spectatorii au avut parte de un cer perfect la Black Sea Air Show. FOTO Cătălin SCHIPOR

După o absență de opt ani, Constanța a avut parte de un nou show aviatic. Chiar dacă a fost organizat din scurt, Black Sea Air Show a strâns pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, 15.000 de spectatori, turiști și localnici.

La 8 ani de la „Thunder over the Black Sea“, ultimul show aviatic găzduit de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, un eveniment surpriză a fost anunțat cu scurt timp înainte de a avea loc: „Black Sea Air Show“.

„Totul s-a făcut într-o lună, o lună jumătate. Va fi un adevărat show“, a declarat la începutul evenimentului Bogdan Artagea, directorul Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu

Pe cerul albastru, desenat de nori albi, piloții Aeroclubului României, Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi cei la Regional Air Services, alături de parașutiști, au încântat publicul timp de mai bine de două ore. După evoluția civililor, au urmat militarii, români și străini, într-un tur de forță.

Prin fața spectatorilor au trecut la viteză maximă și chiar la viteză minimă, bătrânele MIG 21 Lancer, F16-le, elicopterele PUMA R330, dar și aeronave de vânătoare Typhoon, ale Italian Air Force aflate în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Militarii americani au participat și ei, dar doar la expoziția statică, cu un elicopter Blackhawk.

„Este un eveniment din care vrem să facem o tradiție pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, venim după anul 2011 de la „Thunder over the Black Sea“ – atunci ne-am bucurat de prezența escadrilei americane Thunderbirds. De data aceasta, după opt ani, un show pe care noi îl numim evenimentul aviatic al anului pe litoral. O premieră pentru pentru aeroportul din județul Constanța și publicul nostru pe litoral în acest an“, a precizat Corina Martin, Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România

Prezența spectatorilor a fost peste așteptări. Organizatorii estimau că vor fi în jurul la 10.000 de persoane care vor asista la show-ul aerian, dar aprecierile de la sfârșitul zilei au ajuns la aproximativ 15.000 de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*