FOTO VIDEO Razelm Luxury Resort – noua destinație de lux de la poarta Deltei Dunării. Locația este deschisă și în extrasezon pentru amatorii de relaxare într-un peisaj mirific

Razelm Luxury Resort. FOTO Liliana Boioglu

Cea mai nouă investiție din turismul deltaic și-a deschis porțile. Resortul de lux aparține unor oameni de afaceri din domeniul cerealelor, dar bunul gust și locația aleasă îl aduc direct în topul celor mai atractive locații din Delta Dunării.

Razelm Luxury Resort a apărut pe malul complexului lagunar Razelm Sinoe, pe teritoriul comunei Jurilovca. Un complex de căsuțe pescărești a fost transformat în bungalow-uri de lux, cu jacuzzi și ponton pentru relaxare, iar o veche clădire din zonă este acum hotel de lux. Patronii – frații Tase și Dina Mergeani au angajat o echipă tânără, dar cu experiență în domeniul turismului internațional, iar design-ul locației a început deja să atragă turiști din toată lumea.

Ne dorim să fim și vom fi, de altfel, un resort deschis 12 luni pe an. Ca și facilități, în timpul iernii avem sala de sport, locul de joacă pentru copii și, de asemenea, cât timp vremea este bună, se pot folosi și bărcuțele, caiacele și hidrobicicletele. Pentru anul acesta ne-am deschis porțile cu 25 de camere de tip premium, deluxe și apartamente și cele 10 bungalowuri private cu jacuzzi și amplasate pe canalul Razelm.

Pentru anul viitor vom mai avea încă 30 de de bungalowuri amplasate tot pe canal, iar în viitor ne dorim să extindem proiectul foarte mult. Vom avea încă o aripă a hotelului, vom avea insulițe private și ne dorim să extindem din toate punctele de vedere, un al doilea restaurant, o piscină de tip infinity. Avem foarte multe lucruri în proiect.

Proprietarii nu au mai lucrat până acum, nu au mai au avut nicio afacere în turism până acum, însă ce vă pot spune este că, după o experiență de aproximativ șapte ani în lanțuri hoteliere, chiar și internaționale ceea ce am găsit la dânșii nu am găsit în alte locuri. Ne susțin din toate punctele de vedere. Ne apreciază foarte mult și au încredere în deciziile noastre, ceea ce este foarte important pentru un angajat.  Momentan avem doar angajați români. În principiu, toți angajații vin cu cu experiență, însă nu spunem nu niciunui om care nu a mai lucrat în domeniu și nu are experiență atât timp cât vedem din partea lui dorința de a învăța de la oameni cu experiență și dorința de a munci“, a declarat, pentru GoNEXT, Raluca Militaru, Front Office Manager la Razelm Luxury Resort.

Prelungirea sezonului turistic în Delta Dunării este una dintre provocarile antreprenorilor din zona turismului. În ultimii ani, și datorită eforturilor Asociației Delta Dunării, activitatea de promovare a început să dea roade. În mai și septembrie, doar pescarii erau cei care mai călcau în Deltă. Acum turiștii sunt atrași de peisajele care își schimbă culoarea, de pescuit, dar și de zonele naturale liniștite.

Delta Dunării, în general, este o destinație turistică pentru adevărații iubitori de mediu, de natură și toamna, iarna, când natura se transformă, când totul capătă o altă culoare din verdele acela crud se transformă în portocaliu-roșiatic, iubitorii de natură vin în număr foarte mare pentru fotografie, pentru plimbări în natură, pentru relaxare, pentru pescuit. Din toamnă și până iarna târziu, când îngheață aceste canale pe care le vedeți acum sunt o feerie. Vedeți oameni, copii cu patine, pescari pescuind la copcă. Da, destinația Delta Dunării este o destinație pentru 12 luni pe an“, spune Corina Davidov, consilier de comunicare la Asociația Delta Dunării.

Resortul de 4 stele a primit tot sprijinul autorităților locale. Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a mărturisit că a pus umărul la construirea rapidă a rețelei de apă potabilă pentru această investiție. Asta și pentru că toate cheltuielile se vor întoarce înzecit la bugetul local sub formă de taxe și impozite.

Pentru noi, ca și autoritate publică locală, este o bucurie când vezi că ai avut norocul până la urmă să ai o astfel de investiție pe teritoriul tău administrativ.  Cei care au investit în această zonă au avut un curaj, spun eu, chiar nebun și nu mă joc cu vorbele într-o perioadă atât de grea pentru toată lumea. Eu cred că poate să fie un reper pentru toată zona continentală pentru că nu este o investiție mică. Din câte știu eu, acest proiect este undeva la 30% din ceea ce se dorește a se face și atunci se poate vorbi pe viitor de un resort unic în zonă sau la concurență cu ceea ce avem la Crișan, dar cu un avantaj extrem de mare în ceea ce privește accesul, că ai venit cu mașina, ai parcat, te urci în barcă și pleci mai departe și vizitezi Delta.

Noi încercăm să sprijinim cât putem mediul privat, nu numai cu partea de documentație, atunci când este nevoie și nu numai cu declarații. Și întotdeauna am spus că mie îmi place să vorbesc prin fapte. Și cei care au venit și au solicitat diverse documente, autorizații, certificate de urbanism și alte lucruri și sprijin din partea primăriei, știu sigur că au găsit o ușă deschisă. Dacă ne raportăm strict la această locație de la început s-a discutat și au dat drumul la reconstrucție. Între timp a mers în paralel, le-am asigurat racordarea la apa potabilă, care era esențială, fără să stăm pe gânduri. Au fost investiții, sunt doi kilometri de conductă. Am reușit împreună, am discutat, ei au pus conducta, noi am făcut șanțul și așa am reușit să facem o treabă într-un parteneriat corect, spun eu, și cu rapiditate dorită și de investitori, dar și de noi, de cei din partea administrativă.

Orice investiție de acest gen nu poate să aducă decât beneficii și directe și indirecte. Nu mai vorbim și nu este un aspect de neglijat angajările din zona noastră. Din ce știu eu deja, numai în acest resort din raza comunei noastre s-au angajat peste 20 de persoane. Deci, pe această perioadă, unde locurile de muncă nu mai sunt cum erau odată și faptul că deja s-a deschis o oportunitate pentru localnicii noștri nu poate să fie decât o bucurie și pentru mine“, a explicat, pentru GoNEXT Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Un bungalow la Razelm Luxury Resort costă, la finalul de sezon, 217 euro pe noapte. Două persoane pot să primească, pe lângă cazare, acces la un jacuzzi personal, un ponton privat pentru plajă și micul dejun. Resortul a pregătit deja ofertele pentru sărbătorile de iarnă. Pe 1 Decembrie, prețul de 344 euro îți aduce micul dejun, un brunch tradițional, cazare pentru două nopți și program artistic.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*