FOTO VIDEO Kopaonik – Cea mai mare stațiune de munte din Serbia câștigă teren pe piața turistică din România. Vacanțele de 5 stele la prețuri bune aduc tot mai mulți turiști în “Occidentul Serbiei”

Hotel Grand din Kopaonik. FOTO Ovidiu Oprea

Atunci când te gândești la o vacanță într-un resort de 5 stele, prețurile mici nu fac parte din ofertă. O stațiune montană din Serbia însă vrea să demonstreze că turiștii pot beneficia de condiții foarte bune și tarife competitive. Iar dacă totul este acompaniat de petreceri cât pentru sărbători de iarnă care țin o lună, atunci oferta este completă.

Curaj și spiritualitate

Kopaonik este supranumit, pe bună dreptate, occidentul Serbiei. Drumul de la Belgrad în parcurgi cu mașina în mai puțin de 4 ore, iar serpentinele de pe drum sunt uitate repede atunci când muntele îți dezvăluie peisajele pitorești. Cine alege ruta mănăstirii Studenica poate să aibă parte de un drum și mai frumos, presărat de istoria și religia locului.

Mănăstirea Studenica este înconjurată de un zid de piatră și biserica îmbrăcată în marmură albă spune povestea ortodoxiei în aceste locuri din secolul 12 până astăzi. Ridicată de către Stefan Nemanja, mănăstirea este una dintre puținele care ține sub același acoperiș picturi religioase bizantine și sculpturi realiste asemănătoare celor de la Vatican. Biserica a fost inclusă pe lista UNESCO și este acum parte dintr-un amplu proces de restaurare.

Turiștii care merg către Kopaonik au ocazia să facă un popas și la muzeul dedicat celei mai decorate femei din istoria Serbiei, Milunka Savic. Eroina din Primul Război Mondial are o poveste tristă, dar care arată puterea unei femei soldat. Micul muzeu care îi poartă numele poate fi vizitat în orășelul Jošanička Banja. Zona este străbătută de pârâul cu același nume și este bogată în ape termo-minerale.

Lux la prețuri accesibile

Cine ajunge la Kopaonik în extrasezon are imaginea unei stațiuni amorțite. În luna octombrie însă, temperaturile sunt ideale pentru plimbări în aer liber și prețurile, de invidiat. O cameră într-un hotel de 5 stele poate ajunge 100 euro pe noapte – pentru două persoane – cu mic dejun și cina incluse. Dar hotelurile oferă nu doar peisaje superbe și condiții bune, ci și restaurante de înaltă clasă sau centre SPA în care poți să-ți găsești relaxarea.

“Spa-ul nostru are dimensiunea de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Există doua zone separate: piscina și zona spa. Avem piscina exterioară și jacuzzi. În zona spa avem cameră unică de relaxare pentru că sunt paturi și foarte multe ierburi aromatice de la Kopaonik. Avem pat cu aburi, doua dușuri cu efecte coloristice și sonore”, a declarat Suzana Sreckovic, Spa Manager la Hotel Gorski. 

Gorski Hotel & Spa este unul dintre resorturile de 5 stele care pune la dispoziția vizitatorilor săli de conferință pregătite pentru team-building-uri sau evenimente business.

Hotelul Grand din Kopaonik își răsfață vizitatorii cu dulciuri și băuturi locale, dar nu uită să îi invide și la sala de gimnastică. Piscina încălzită sau sauna care oferă temperaturi suportate și de către copii sunt tot atâtea motive să petreci o vacanță de cinci stele cu familia în stațiunea montană.

Hotelul Viceroy, cel mai nou dintre resorturile de 5 stele din Kopaonik are și camere de 120 Euro în extrasezon, dar poate să ofere și un penthouse de 4000 euro/noapte celor care vor să își desfășoare afacerile de la distanță, din munții Serbiei. Sandra Kuc, reprezentantul Hotelului Viceroy spune că acesta este primul hotel din lanțul american cu același nume din Europa.

“Kopaonik este o destinație interesantă pe tot parcursul anului și vară și iarnă. Iarna, desigur, pentru ski, dar și vara este foarte populară. Vara suntem foarte activi datorită muntelui. Dacă vorbim despre hotel, noi avem un singur hotel de 5 stele. Și avem, de asemenea, foarte multe facilități, se poate opta între multe alegeri și experiențe: băuturi și mâncăruri, spa, club pentru copii, sala de gimnastică”, a declarat, pentru GoNEXT, Sandra Kuc, manager de vânzări la Viceroy Resort.

Kopaonik are pârtii de ski pentru toate vârstele care însumează pentru 50 km, locuri de joacă, telescaun. Turiștii din Timișoara pot ajunge acolo în mai puțin de 6 ore, iar drumul este mai scurt decât cel până la Poiana Brașov.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*