FOTO VIDEO Cursă charter spre Antalya din Constanța de anul viitor, lansată de “Paralela 45”. Alin Burcea: “Antalya este un paradis al copiilor și al părinților pentru că acolo ai all-inclusive, plătești la început și apoi nu mai scoți un ban din buzunar”

Alin Burcea, CEO Paralela 45. FOTO GOnext.ro

Venise timpul pentru constănțeni ca să aibă curse charter de pe aeroportul Mihai Kogălniceanu către cea mai accesată destinație de vacanță: Antalya. Pentru cine nu știe, o cursă aeriană charter este practic un avion închiriat de la o companie aviatică de către o firmă de turism, cu care să-și transporte clienții într-o țară sau regiune unde vinde foarte bine pachete turistice de vacanță.

De regulă turoperatorii recurg la curse charter din două mari motive: când companiile aeriene de linie nu au deloc zboruri către destinația de vacanță X sau când au, dar sunt prea scumpe și firma de turism nu poate să le includă în prețurile pachetelor proprii.

Antalya este un adevărat paradis: plaje superbe, nisip fin și amplasată într-un parc natural la poalele munților Taurus. Are 300 de zile cu soare pe an și este foarte apropiată de țara noastră, motiv pentru care românii o aleg cu brio. I se mai spune și “Riviera turcească”.

Agenția de turism “Paralela 45” lansează pentru constănțeni un zbor charter spre Antalya în sezonul 2020, cu pachete de vacanță care încep de la 471 de euro/persoană cu toate taxele incluse. Cursa va avea plecări săptămânale de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu între 14 iunie și 6 septembrie, fiind operată de compania Corendon. În acest fel Constanța se alătură altor orașe din țară care intră pe lista curselor charter spre străinătate.

“Sunt cel puțin zece ani de când cei 3-4 turoperatori români mari au început să meargă și în alte orașe în afară de București. Au apărut niște aeroporturi foarte frumoase în toată țara – Bacăul, de exemplu, care-i nou nouț, Craiova, care a fost remodelat și arată extraordinar de bine, și de anul acesta și aeroportul din Baia Mare care și el a fost modernizat. La Constanța aveam o imagine destul de confuză despre aeroport: dacă e militar, dacă e aeroport NATO?… În fine, anul trecut m-am întâlnit cu conducerea aeroportului care a și râs de mine și a spus că evident că e aeroport comercial”, spune Alin Burcea, CEO la agenția “Paralela 45”.

Antalya nu a fost aleasă întâmplător pentru primele zboruri charter de pe Kogălniceanu. Cifrele arată că 25.000 de români au mers în această vară în vacanță în Turcia, cu zboruri charter sau cu transport individual, numărul curselor charter săptămânale ajungând vara această la 19. Pentru 2020 se estimează o creștere cu 15% a numărului de turiști, iar constănțenii erau nevoiți să vină la București, să ia avionul către vacanța lor. De acum localnicii de la malul marii au avionul “la scară”, pe Mihail Kogălniceanu.

“Era un lucru dorit de constănțeni, ca să nu mai facă această deplasare până la Otopeni. E un drum destul de obositor mai ales că trebuiau să plece noaptea la ora 3 de acasă. Cu noile facilități, e un vis care a devenit realitate și pentru publicul constănțean” spune Andi Chirilov, director general al agenției de turism “Laguna Tour”.

Zborul de la Constanța este unul dintre cele 11 zboruri spre Antalya organizate de turoperatorul Paralela 45 în sezonul următor, celelalte fiind din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureş, Suceava, Iași și Bacău.

Pachetele pentru Antalya cu plecare din Constanța au fost deja puse în vânzare la prețurile cele mai mici, de “early booking”.  În această perioadă sunt reducerile cele mai mari (40% din tariful întreg) dovadă că în decurs de două luni, 10% dintre locuri au fost deja rezervate. Jurnaliștii Go NEXT l-au întrebat pe Alin Burcea dacă e greu să-l iei pe un constănțean de la marea lui și să-l convingi să plătească o vacanță la marea altuia.

“Nu e greu pentru că sunt produse turistice diferite: adică, dacă o săptămână întreagă mănânci sarmale, e clar că săptămâna următoare vrei să mănânci altceva. Iar constănțenii nu prea sunt turiști la marea lor și e normal: când ești la tine acasă și cunoști tot, știi și toate problemele, chiar vrei să pleci în altă parte.

Antalya este un paradis al copiilor și al părinților pentru că acolo ai all-inclusive și plătești de la început o dată tot și nu mai scoți niciun ban din buzunar. Este foarte avantajos. Acum, din octombrie și din noiembrie având early booking se vor face înscrieri puternice pentru că sunt discount-uri de până la 40% – mă refer la hotel. La avion e un preț fix. Ori în condițiile în care plățile sunt în trei tranșe (20%, 30% și 50%) este clar că multă lume vine în octombrie-noiembrie și deja avem înscrieri din Constanța” explică Alin Burcea de la Paralela 45.

Să aduci avionul mai aproape cu 250 de kilometri de Constanța este foarte important pentru cei care pleacă în vacanță. Practic e ca și cum le-ai oferi o zi de odihnă în plus. Însă chiar și așa, Mihail Kogălniceanu e la 30 de kilometri depărtare de Constanța și nu toată lumea are mașină proprie ca să meargă până la avion. Și nici asta nu ar fi o soluție chiar la îndemână, pentru că mulți nu au încredere să-și lase autoturismul parcat zece zile, pe câmp, în față unui aeroport. Un serviciu de transfer de acasă la aerport este ideal.

“Soluția este transfer door-to-airport și facem asta de foarte mulți ani. Îi preluăm de acasă, îi ducem la aeroport sau când au sosit îi luăm de la aeroport și îi aducem acasă. Împreună cu agențiile de turism din Constanța lucrăm la aceste servicii și de fiecare dată când cineva intră într-o agenție de turism, în afară de cazare, bilet de avion și asigurare medicală își poate lua și transferul de acasă până la aeroport și înapoi.

 De aceea cred că este bine pentru constănțeni să afle că pot să ajungă la aeroport sau acasă fără niciun fel de probleme, fără să solicite vecinii, rudele sau să-și ia mașină ca să o lase prin parcări”, explică Cristian Bărhălescu, manager al companiei de transport “Direct Aeroport”.

Compania operată de Cristian Bărhălescu își ia clienții din fața casei cu microbuze (în caz că e vorba de grupuri de turiști) sau cu mașini individuale la cerere, și îi lasă la aeroport la ora la care oamenii trebuie să înceapă procedurile de ambarcare. Confortabil și elegant.

Antalya se prefigurează a fi din nou vedeta sezoului estival, pentru al treilea an consecutiv, iar turoperatorul Paralela 45 își anunță clientii că va afișa pe website-ul propriu (www.paralela45.ro) în timpul sezonului, graficele cu tarifele finale pentru fiecare hotel, în fiecare săptămână de vacanță.

Turiștii își pot alege astfel vacanța în funcție de bugetul alocat, văzând prețul final fără taxe ascunse. Plata vacanței se poate face și în rate, plătind cu cardurile de credit de la băncile partenere ale touroperatorului, în orice agenție sau pe portalul www.paralela45.ro. Alin Burcea spune că după charterele destinate constănțenilor pentru Antalya, urmează Grecia.

“Teoria zice că în primul an trebuie să ieși 1 leu pe plus. Flerul meu e că vor fi mai mulți lei pe plus, adică va fi de succes pentru că nu mai avem un alt avion în oraș și e clar că ne gândim pentru viitor și la Grecia. Și poate urmează și Spania, dar în principal, a doua plecare trebuie să fie spre Grecia – probabil Creta” – Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*