FOTO VIDEO Compania aeriană Turkish Airlines a reluat zborurile Constanța – Istanbul și retur. Acestea vor avea loc de două ori pe săptămână, vineri și duminică

Compania aeriană Turkish Airlines a reluat zborurile Constanța – Istanbul și retur. FOTO Paul Alexe

În această dimineață, după mai bine de un an de la ultima cursă, s-a reluat relația de zbor Istanbul – Constanța, operată de unul dintre cei mai importanți operatori aerieni din lume, compania Turkish Airlines. Cu această ocazie, operatorul aerian, împreună cu Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu” Constanța, au organizat o conferință de presă, la care au fost invitați reprezentanți ai agențiilor de turism constănțene, ai mediului de afaceri, precum și ai autorităților locale.

Această cursă operată de Turkish Airlines, pe relația Constanța – Istanbul și retur, înseamnă extraordinar de mult. Știm bine, Istanbul este un hub aerian foarte mare, se poate zbura oriunde în lume din Istanbul, și nutresc speranța că vom putea să atragem și alte curse odată cu reînceperea acesteia, a declarat directorul general al Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu” Constanța, Bogdan Artagea.

Cursa va fi operată de două ori pe săptămână, vineri (plecare către Istanbul, ora 10.00) și duminică (sosire de la Istanbul, ora 22.00), cu un orar de zbor foarte bun, care permite conexiuni fără timpi mari de așteptare către destinații din America și Asia. Conform reprezentanților companiei aeriene, frecvența zborurilor se poate suplimenta dacă va fi necesar.

Prezent la sosirea primului zbor de la Istanbul, cu care au călătorit 20 de pasageri, managerul general pentru România al companiei turce, Ahmet Akpinar, a explicat importanța reluării acestei relații aeriene.

România este unul dintre cei mai importanți parteneri din sud-estul Europei pentru Turkish Airlines, iar Constanța este un oraș istoric în care compania noastră operează de mai mulți ani. De aceea, suntem foarte încrezători în potențialul Constanței și al României, de aceea această relație este binevenită, iar compania noastră este pregătită să transporte pasagerii români oriunde în lume, a declarat Ahmed Akpinar.

Succesul acestei curse aeriene este strâns legat și de modul în care agențiile de turism vor promova acest zbor în pachetele lor de vacanță.

Agențiile de turism vor putea face pachete turistice către Turcia sau către alte destinații din lume, dată fiind multitudinea de destinații pe care le acoperă Turkish Airlines prin hub-ul de la Istanbul, și vom avea cu siguranță mai multe cereri, mai ales că s-a dovedit că românii vor să călătorească, a declarat Cristian Bărhălescu, managerul uneia dintre cele mai importante agenții de turism din Constanța.

Pentru început, costul unei călătorii Constanța – Istanbul pleacă de la prețul de 150 de euro, însă reprezentanții companiei aeriene îi invită pe doritori să urmărească ofertele promoționale ce vor fi propuse în perioada umătoare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*