FOTO VIDEO Ammouliani, insula grecească unde e vară până în octombrie. Destinația de vacanță accesibilă românilor este un mic paradis înconjurat de ape

Vedere din Ammouliani. FOTO Ovidiu Oprea

Relaxare la prețuri de extrasezon. Așa poate fi definită toamna în Ammouliani. Temperaturile de 24 până la 30 grade sunt perfecte pentru plajă, iar apa mării de un albastru ireal te îmbie să vizitezi insula grecească chiar și pe capetele de sezon.

Jurnaliștii GoNEXT au plecat spre Ammouliani la mijlocul lunii septembrie, dar destinația este una care își așteaptă turiștii din aprilie până în octombrie. Prețurile sunt mai mici acum, pe final de sezon, așa că turiștii au numai de câștigat.

Sunrise Hotel este una dintre locațiile preferate de turiștii din România. Camerele spațioase, micul dejun variat și grădina plină de trandafiri și flori de regina nopții care oferă o priveliște asupra mării sunt doar câteva dintre avantajele acestui hotel.

Managerul locației Penny Tsakni mărturisește că numărul celor din România care le calcă pragul a crescut de la an la an.

“Avem aici plaje minunate, foarte curate. Hotelul este unul de familie și faptul că nu suntem atât de departe de România consituie un avantaj. Hotelul Sunrise este o locație de 3 stele, cu grădină și acces la plajă. Micul dejun este ceva de care suntem mândri pentru că totul este Bio. Ouăle sunt de pe insulă, uleiul de măsline este produs local și totul este preparat cu dragoste”, a declarat, pentru GoNEXT, Penny Tsakni, managerul hotelului Sunrise din Ammouliani.

Turiștii interesați de ideea unui hotel boutique pot alege Arhontiko. Proprietarele – mamă și fiică – au transformat holul hotelului într-un mic magazin cu produse hand-made. Arta locală, podoabele sau țesăturile sunt un decor interesant pentru cafeneaua de lângă recepție, dar vizitatorii pot să și cumpere un suvenir.

Christina Siropoulou, proprietarul Hotelului Arhontiko este profesor la școala din Ammouliani, dar își dedică timpul și decorării locației unde primește sute de turiști în fiecare sezon. Camerele de la etajele superioare oferă vedere directă la mare, așa că oaspeții pot să se bucure de liniștea insulei în timp ce-și savurează cafeaua de dimineața.

“Avem 15 camere: duble, triple și apartamente. De asemenea servim micul dejun, dar avem și un bar și un mic magazin cu suveniruri lucrate manual”, a povestit Christina Siropoulou de la Hotel Arhontiko.

Prețul unei camere în Ammouliani costă între 90 și 150 Euro, pe timp de vară. Aici pot fi găzduiți doi adulți și doi copii, iar micul dejun este includ. În extrasezon, prețurile scad cu 10 până la 40 Euro de cameră.

Ziua în Ammouliani poți să o petreci pe una dintre zecile de plaje ale insulei. La Savana Beach Bar, cocktail-ul zilei îți este oferit chiar de tânărul proprietar al locației. Christos Zervoulis spune că a creat mai multe rețete unice pentru cei care vor să testeze fructele și licorile locale, dar atunci când turiștii vor un Mojito sau un Blue Lagoon, sunt serviți imediat.

Turiștii care vor să vină cu mașina în Ammouliani trebuie să știe că drumul de la București la ferry-boat-ul din Tripiti se parcurge în aproximativ 10 ore. Rovinieta de Bulgaria costă 15 Euro pe săptămână. La intrarea în Grecia nu se plătește rovinietă, dar ieșirile de pe autostradă costă între 80 cenți și 2 euro. Taxa de Ferry-Boat este de 10 euro/mașină și 3,5 euro/persoană. Insula oferă toate facilitățile necesare: restaurante, baruri, locuri de joacă, dar și mult soare și plaje cu nisip fin și apă de cristal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*