FOTO Turul celor mai vizitate orașe din lume. Ce le face să fie unice și ce nu trebuie să ratezi

Acropole în Atena. FOTO Walkerssk
Acropole în Atena. FOTO Walkerssk

Călătoriile sunt singurul lucru pe care îl putem cumpăra și care de fapt ne face mai bogați. Vizitarea unor orașe străine din țara noastră sau din altă țară te poate face să te relaxezi, să te redescoperi în timp ce descoperi un alt stil de viață, alți oameni și alte culturi.

Fiecare țară și oraș are ceva al său, unic, pe care îl poate oferi turiștilor săi. Unele orașe îți iau respirația și abia aștepți să le descoperi. În continuare vom vorbi despre cinci cele mai vizitate orașe din lume.

Atena – Grecia

Acest oraș este faimos pentru implicațiile din mitologia greacă. Atena este orașul zeilor de pe muntele Olimp despre care sigur ai citit când erai mic. Civilizația elenă a inspirat filme despre Troia, Legendele Olimpului, Zeus și democrație. Grecia este leagănul filosofiei și al democrației, de aceea cei mai mari filosofi ai vremii au trăit aici și ne-au lăsat învățăminte care ne-au schimbat modul de gândire. Atena este măreață datorită ruinelor pe care turiștii le pot vizita, arhitecturii impresionante care a reușit să treacă testul timpului. Câteva locuri pe care ar trebui să le vizitezi sunt Partenonul, Templul lui Dionysos sau al Atenei.

Zadar – Croația

Deși nu este un oraș atât de cunoscut pe cât ai crede, Zadar începe să își câștige faima datorită faptului că o mare parte din scenele celebrului serial Game of Thrones au fost filmate aici. De fapt, spectatorii au avut ocazia să privească peisaje de neuitat într-o țară care abia acum începe să fie pusă pe harta turistică a lumii. Din ce în ce mai mulți oameni încep să fie interesați de ce are Croația de oferit mai ales pentru faptul că ieșirea la Marea Adriatică înseamnă plaje incredibil de frumoase. Aici uscatul și marea se împletesc aproape poetic sub un cer perfect senin. Aici turiștii pot vizita Biserica St. Donat, Orga Marina, Sfinxul din Zadar, Muzeul Sticlei Antice.

Paris – Franța

Acest oraș este supranumit orașul îndrăgostiților, ceea ce nu este chiar departe de adevăr. În fiecare an mii dacă nu milioane de turiști, cupluri mai ales, ajung în Paris pentru a gusta gastronomia franceză, a urca in Turnul Eiffel și a se plimba pe străzile pline de poezie și romantism. Franța în general este cunoscută pentru vinurile de calitate si felurile de mâncare pretențioase. Unii oameni pot spune că orașul este unul scump, dar fiecare experiență își merită banii. Aici poți vedea Notre-Dame de Paris, Arcul de Triumf, Muzeul Luvru sau Bulevardul Champs-Elysees.

Las Vegas – America

Las Vegas este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume datorită faptului că oamenii au multe lucruri de făcut aici. De la mulțimea de muzee ce au fost deschise în ultimele decade până la noile propuneri din domeniul gastronomic. Poate, Las Vegas, totuși este mai popular datorită denumirii de oraș al jocurilor, de fapt cea mai faimoasă stradă denumită „fâșia” este punctul zero al atracției jucătorilor, ceea ce în mod istoric a inspirat creația dispozitivelor de tip slot, mulțumită culorilor bogate și luminilor.

Las Vegas, Nevada. FOTO skeeze
Las Vegas, Nevada. FOTO skeeze

Dublin – Irlanda

Irlanda este o țară separată de restul continentului care și-a dezvoltat o cultură proprie deși este o țară mică din punct de vedere demografic și al întinderii. Totuși cultura și tradițiile sale au făcut din ea una dintre cele mai renumite națiuni. Irlandezii sunt de obicei extrem de prietenoși cu turiștii și încearcă să îi ajute să le descopere cultura. De la ei avem sărbătoarea Saint Patrick Day. Temperaturile de aici sunt în general scăzute așa că ar fi bine să îți iei haine groase dacă ai de gând să mergi în Dublin, mai ales dacă vrei să te plimbi pe malul mării. Aici poți vedea Temple Bar, Phoenix Park, Guiness Storehouse, Dublin Castle, Catedrala lui Hristos și multe altele.

Călătoriile sunt experiențele care îți vor aduce cele mai frumoase amintiri și din care vei primi întotdeauna măcar o mică lecție de viață. Oamenii pe care îi vei întâlni și cu care te vei împrieteni îți vor sculpta caracterul, iar în timp vei deveni mai răbđător și mai tolerant.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*