FOTO Plimbare de o zi la Londra. Atracțiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi

Soldații „împietriți“ din garda Household Cavalry. FOTO Cătălin SCHIPOR

Dacă ajungi în Londra, pentru câteva ore sau pentru o perioadă mai îndelungată, trebuie să știi că ai nevoie de doar câteva ore pentru a bifa câteva dintre principalele atracții ale orașului. 

Aeroportul Internațional Heathrow este unul dintre cele mai mari din lume și implicit un important nod aerian, aici fiind locul unde ajung și pleacă aeronave către toate colțurile lumii. Al doilea și al treilea ca și trafic de pasageri și aeronave sunt Gatwick și Stansted.

Oriunde ai ateriza, dacă ai câteva ore la dispoziție, atunci le poți petrece la Piccadilly Circus. Din Heathrow, cu un bilet de 13 lire poți călători prin Londa. Ai ocazia să faci mai multe opriri sau să mergi direct la Piccadilly Circus. Dacă ai aterizat pe unul dintre celelalte aeroporturi, taxa este puțin mai mare și trebuie să schimbi trenul. Alternativa este un taxi care costă 100 lire.

Piccadilly Circus nu găzduiește un circ, ci este un sens giratoriu care unește cinci străzi principale ale Londrei: Piccadilly, Shaftesbury, Conventry, Regent și Haymarket.

Pentru a cuprinde cât mai multe obiective într-un timp scurt, o iei la pas spre Tamisa, trecând prin Parcul Waterloo, pe lângă monumentul Artileriei Regale, cel al Poliției și ajungi într-un fel de piață – Horse Guards Parade care este un teren mare destinat paradelor.

Aici au loc parade, expoziții, întruniri și alte ceremonii încă din anul 1600. Locația este străjuită de clădirile Old Admiralty, muzeul Household Cavalry și Oficiul Scoției. Cu puțin noroc, poți prinde momentul în care garda Reginei pleacă, iar dacă nu, trecând prin porțile Household Cavalry ajungi în Whitehall, unde poți admira de asemenea soldații călare. Acolo, scimbul de gardă este mai frecvent și la fel de spectaculos.

De aici, treci pe lângă clădirea nouă, dar și cea veche a Ministerului Apărării, ajungi pe malul Tamisei. Pe malul opus vezi The London Eye, celebra roată din care poți admira întreaga zonă.

O scurtă plimbare pe faleză te aduce în fața Scotland Yard și apoi vezi turnul Big Ben și Palatul Parlamentului – Westminister. Pe acestea le poți admira de pe Westminister Bridge, sau din parcul din fața instituției. Lași Tamisa în spate și mergând pe Birdcage Walk, ajungi la Buckingam Palace.

Toată plimbarea descrisă mai sus nu durează mai mult de 2 – 3 ore, iar dacă ai vreme, poți să iei masa la unul dintre multele restaurante din zonă. Din orice stație de tren din apropiere ai asigurat transportul la aeroport.

Dacă excursia se poate prelungi, atunci ai ocazia să vezi acvariul de lângă London Eye sau poți să vizitezi muzeele din zonă. Multe dintre acestea nu au taxă de intrare.

Dacă vrei totuși că cheltuiești ca un englez și nu ca un turist, de exemplu, în drum spre Aeroportul Heathrow, te poți opri în Hounslow. Aici poți găsi magazine  și restaurante cu prețuri mai accesibile. O porție de mâncare pe care ai fi cheltuit 20 lire sterline în zona Piccadilly nu costă nici 20% la un “All you can eat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*