FOTO Fără a ști ce înseamnă drumeție iarna pe munte, doi bucureșteni le-au dat bătăi de cap salvatorilor de la Salvamont Prahova

Turiștii au fost duși în siguranță înapoi în oraș. FOTO Salvamont Prahova

Doi bucureșteni s-au aventurat într-o drumeție montană fără să aibă cele mai elementare cunoștințe despre acest lucru. Norocul lor a fost că au mai avut baterie la telefoane să sune la 112 și să îi salveze un echipaj al Salvamont Prahova

Cei doi aventurieri, un bărbat și o femeie, fără a fi echipați corespunzător, fără a se interesa în prealabil despre traseul pe care intenționau sa-l parcurgă – gradul de dificultate, durata de parcurgere al acestuia, etc. și fără să țină cont de condițiile meteo, au plecat să se plimbe pe munte, în zona Predeal – Azuga. Cum era de așteptat, la scurt timp s-au rătăcit și nu au mai știut pe unde să se întoarcă. Norocul lor a fost că au mai avut baterie la telefoanele mobile și au găsit și o zonă cu semnal, reușind să sune la 112.

Trei salvatori montani de la Formația Azuga au pornit în căutarea lor, găsindu-i teferi în golul alpin din apropierea Vârful Grecului, după lăsarea întunericului. Turiștii rătăciți au fost coborâți în siguranță în oraș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*